Logo Naturisme

Single Reizen

> Wellness Hotel Reizen
Vakantie met tijd voor elkaar en
veel verwennerij va € 44

Beschrijvingen van campings die wij in de Cévennen, Ardèche bezochten. Reviews met foto's, video's en toeristische informatie.


Naturistencampings La Genèse, La Sablière, Le Ran

Deze campings liggen aan de Cèze, nabij Barjac en Ardèche. Een paradijs voor naturisten.

Locatie :


Klik op de camping van je keuze :


Méjannes-le-Clap
Saint-Privat-de-Champclos
Saint-Privat-de-Champclos

Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van de NaturistencampingsNaturistencamping La Genèse, Méjannes-le-Clap, Cévennen

Naturistencamping La Genèse, Méjannes-le-Clap, Cévennen

Deze naturistencamping wordt veel bezocht door Nederlanders. De camping ligt in een dal van de Cévennen, pal aan de rivier de Cèze. De ligging alleen al geeft een bijzondere sfeer aan het kamperen. Het beeld van de natuur, de begroeiing, de rivier en het passeren op een onverwacht moment van een groep wilde zwijnen geeft een hele bijzondere ambiance aan je verblijf. Bij Barjac, het nabij gelegen stadje, vind je drie naturistencampings en daarmee is dit gebied een bekend naturistencentrum in Frankrijk.

La Genèse is een mooie en redelijk grote camping met volop voorzieningen. De kampeerplaatsen zijn groot. Niet alle plekken hebben voldoende schaduw overigens. Er is een groot zwembad met volop ligstoelen. Een restaurant met een aantrekkelijk terras, waar 's avonds veel wordt georganiseerd. Wel moet je een behoorlijk stuk klimmen om bij het zwembad te komen. Maar dat geldt voor alles wat je doet in deze streek. De ligging zo aan de Cèze, met haar zonnestranden en waar het heerlijk zwemmen is is werkelijk uniek. Alles heeft zijn keerzijde dus ook hier. Als het in korte tijd flink regent dan kan de rivier in no-time stijgen. En moet je maken dat je wegkomt.Op de camping zijn veel sportvoorzieningen. Tennis, basketbal enz. Ook is er een sauna. Voor veel naturisten een must. Op de rivier kun je kajakken. Vanuit de camping zijn uitgebreide mogelijkheden voor naturistische wandelingen. Met de animatieprogramma's op de camping zul je je zeker niet vervelen. Maar alleen al de ligging en de sfeer zijn al voldoende voor een geslaagde en unieke naturistische vakantie. Zie ook het interview met Philippe Calmels directeur van Naturistencamping La Genèse.

Op de camping is veel te huur. Van tenten tot chalets. En voor redelijke prijzen.

Ben jij single ouder met kinderen? Ook deze camping is kindvriendelijk, biedt mooie grote plaatsen en privacy, een groot zwembad. Veel activiteiten. > Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

De omgeving is schitterend zo met de Cévennen en vlakbij de Ardèche. De streek kent een rijke historie. Barjac is een mooie en gezellige plaats. Daar deden wij ook onze boodschappen. In augustus is daar een beroemde antiekmarkt. Alès en Nîmes zijn interessante steden om te bezoeken. Een tocht langs de rivier de Ardèche kun je vanaf de camping zo gaan maken. Zelfs de stad Orange met haar Romeins verleden en waar ons koningshuis haar naam aan te danken heeft is niet te ver om eens te bekijken. Avignon op 63 km is zelfs goed te doen. Als ik een advies mag geven ga dan naar Avignon. Top!! zo aan de Rhône en met haar pauselijke paleizen. Nog een stapje verder ligt Arles. De stad van Vincent van Gogh. Een heel bijzondere plaats met arena's uit een ver verleden.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 24,85, voor- en naseizoen € 11,00.
Huren tent, caravan, chalet met schoonmaakkosten, per week. Hoogseizoen vanaf € 399,00, voor- en naseizoen vanaf € 224,00.

Locatie
Méjannes-le-Clap bij Barjac, Languedoc-Roussillon, afstand vanaf Utrecht 1108 km.Opening
Van 1 april tot medio september.

Klik hier

Klik hier voor La GenèseNaturistencampings zijn een ideaal werkterrein om slank te worden

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij Afvallen met SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden van sporters hebben wij hierin verwerkt. Afvallen met SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Het naturisme met haar respect voor elkaar en haar gezonde leefstijl biedt hiervoor een ideale omgeving.

Klik hier

Slank worden en slank blijven, klik hier ...
Naturistencamping La Sablière, Saint-Privat-de-Champclos, Cévennen

Naturistencamping La Sablière, Saint-Privat-de-Champclos

Domaine de la Sablière, de grotere buur van de eerder beschreven naturistencamping La Genèse, is al meer dan 30 jaar een bekende naam. Ook hier is het kamperen aan de Cèze. De camping is opgedeeld in 3 delen, Pinson, Mésange en Fauvette. De camping heeft aangelegde privé stranden aan de rivier. Vanaf het hoger gelegen Pinson, waar ook het grote zwembad is heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de bergen. Op een heldere dag kun je zelfs de Mont Ventoux zien! Op Naturisme TV is een video van La Sablière te zien.

Er zijn meerder zwembaden, waarvan één overdekt. La Sablière hecht er aan het iedereen naar de zin te maken. Er is een uitgebreid animatieprogramma. Waaronder workshops, speciale avonden, sport en ontmoetingsplaatsen. Dit is een echte familiecamping.

Op de camping kun je volledig ingerichte tenten huren. Zo ook mobilhomes en chalets.

Voor de toeristische informatie verwijs ik naar de hierboven beschreven en naastgelegen camping La Genèse.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 38,30, voor- en naseizoen € 29,00.
Huren tent, mobilhome, chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 530,00, voor- en naseizoen vanaf € 314,00.

Locatie
Saint-Privat-de-Champclos bij Barjac, Languedoc-Roussillon, afstand vanaf Utrecht 1102 km.Opening
Van 1 april tot 1 oktober.

Klik hier

Klik hier voor La Sablière
Le Ran du Chabrier, naturistencamping met iets extra's

Aan de overkant van de Cèze, recht tegenover camping La Genèse, ligt de naturistencamping Le Ran du Chabrier.

Deze camping heeft iets extra's. De naam Ran du Chabrier is synoniem geworden voor ontspanning, levensvreugde, vrijheid, respect voor de natuur, respect voor het individu en diens recht om over zijn lichaam te beschikken zoals hij of zij wil. In de Ran du Chabrier heeft niemand het recht om een levenswijze voor te schrijven. Verboden zijn slechts: intolerantie, agressiviteit en grofheid. Het enige voorschrift is respect voor de medemens, diens vrijheden en eigendommen.

Alleenstaanden worden zonder bezwaar toegelaten (man of vrouw, gehuwd of ongehuwd). Deze camping biedt iets extra's, erotiek en vrije sex, en is daarom o.i. niet zo geschikt voor kinderen. >Lees ook over nudest nudists en nudisten sex.

Deze naturistencamping vraagt niet om een NFN-ledenpas. Reserveren hoef je niet te doen.

De kampeerplaatsen zijn mooi en groot. Als je voor deze camping gaat kiezen zou ik een plaats aan de Cèze nemen. Voldoende schaduw, prachtig uitzicht zo over de rivier en veel privacy. Zij verhuren ook caravans en mobilhomes. Minstens het vermelden waard is het restaurant. Klein, fijn, goede sfeer, niet duur en meer dan goed eten. Ook is er een dansgelegenheid en een winkel. Kijk ook eens rond op het blog van Ran du Chabrier. Aanvullende opmerking is dat deze camping ronduit goedkoop is. Kijk maar bij de tarieven.

Tip: als je wel eens naar hun feesten wilt of gebruik wilt maken van het prima restaurant met bar, maar niet op deze camping wilt staan neem dan een plek op de naast gelegen camping La Genèse. Je hoeft alleen maar over wat rotsen in de Cèze te lopen om Le Ran du Chabrier te bereiken. Dit lukt niet vanaf de camping La Sablière, daar ligt deze camping net te ver weg voor.

Voor de toeristische informatie verwijs ik naar de hierboven beschreven camping La Genèse.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 26,50, voor- en naseizoen € 26,50.
Huren mobilhomes, per week. Hoogseizoen vanaf € 500,00, voor- en naseizoen vanaf € 350,00.

Locatie
Saint-Privat-de-Champclos bij Barjac, Languedoc-Roussillon, afstand vanaf Utrecht 1102 km.Opening
Van 1 mei tot 1 oktober.

Klik hier

Klik hier voor Le Ran du Chabrier


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |