Logo Naturisme

Single Reizen

> Wellness Hotel Reizen
Vakantie met tijd voor elkaar en
veel verwennerij va € 44

Beschrijvingen van campings die wij in de Dordogne en Lot et Garonne bezochten. Reviews met foto's, video's en toeristische informatie.


Naturistencampings Couderc, Terme d'Astor, Laborde

De Dordogne en Lot zijn populaire bestemmingen voor naturisten. Wij kamperen er graag.

Locatie :


Klik op de camping van je keuze :


Naussannes, Dordogne
Saint Avit Riviere, Dordogne
Paulhiac / Monflanquin, Lot et Garonne

Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van de NaturistencampingsNaturistencamping Le Couderc, Naussannes, Dordogne

Naturistencamping Le Couderc, Naussannes, Dordogne

Le Couderc in de Dordogne is één van onze favoriete campings. De naam Le Couderc stamt uit de oude, 12e eeuwse taal, het Occitaans en betekent gemeenschapsplaats. Het is dus al eerder een plek geweest waar mensen graag naartoe gingen. En zo is het gebleven. Le Couderc is erg populair onder de naturisten. En niet voor niets, lees maar verder.

De redelijk grote camping is opgedeeld in weiden. Eén daarvan is speciaal voor families. De kinderen hebben dus snel contact met elkaar. De kampeerplaatsen zijn goed verdeeld en zijn ruim. Er is voldoende privacy. In de maanden juli en augustus is de camping autovrij. Dat vinden wij jammer. Met onze tent hebben wij een extra berghok, hondenhok en kluis nodig. Waar zou je je iPad moeten opbergen in een tent? En de hond voor een uurtje saunabezoek afgeven aan de buren is ook geen optie.Le Couderc heeft safaritenten en wel vijf soorten chalets te huur. De tenten zijn eigentijds ingericht met steigerhouten meubels. Alle chalets hebben een grote veranda met tuinmeubels. Er zijn 2 chalets speciaal voor rolstoelgebruikers.

Er zijn meer dan voldoende voorzieningen. Een mooi zwembad met een apart kinderbad. Een zwemvijver en visvijver waar ook de honden mogen zwemmen. Winkels, een restaurant en een frituur. Ook is er een sauna en een goede, professionele trimbaan. Het terras, honk of bar en sauna zijn TOP. Minpuntje is dat de maaltijden in het restaurant niet bijzonder zijn. Je mag meer verwachten.

Op het terras en in het bijbehorende café of honk worden regelmatig voorstellingen gegeven. Verder kun je deelnemen aan schilderworkshops. Het is een camping met in alle opzichten een goede sfeer.

Ben jij single ouder met kinderen en wil je wel eens weten of een vakantie op een naturistencamping geschikt is? Ook deze camping is kindvriendelijk, met mooie grote plaatsen, een heerlijk zwembad en kinderbad. Een bar, c.q. honk, leuk terras. Kortom, je kunt er zo naartoe. > Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

De Dordogne is de streek van prehistorie en van kastelen. Waar je ook kijkt, je ziet er wel één. In de mooie omgeving van de Dordogne zijn volop dorpjes, met markten en allerlei manifestaties. Zo genoten wij van een gezamlijke maaltijd op het plein van een dorpje. De middeleeuwse steden Sarlat, Domme en Saint-Leon-sur-Vézère zijn een bezoek waard. In de oude binnenstad van Bergerac kun je met een authentieke boot la gabarre op de Dordogne varen.

Camping Le Couderc is een prijzige camping. Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen en de reiskosten en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1200,00 kwijt en als je een chalet huurt ongeveer € 2200,00. Een alternatief kan Naturistencamping Le Colombier in de Vendée zijn. Ook een mooie grote camping, veel voorzieningen en in 1 dag te bereiken. Maar ... minder interessante omgeving!! Of de nabij gelegen naturistencamping Domaine Laborde.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 35,30, voor- en naseizoen € 32,80.
Huren tent of chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 753,00, voor- en naseizoen vanaf € 368,00.

Locatie
Naussannes, Dordogne, afstand vanaf Utrecht 1170 km.Opening
Van 1 april tot 1 oktober.

Klik hier

Klik hier voor Le CoudercNaturistencampings zijn een ideaal werkterrein om slank te worden

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij Afvallen met SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden van sporters hebben wij hierin verwerkt. Afvallen met SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Het naturisme met haar respect voor elkaar en haar gezonde leefstijl biedt hiervoor een ideale omgeving.

Klik hier

Slank worden en slank blijven, klik hier ...
Terme d'Astor

Terme d'Astor, Saint Avit Riviere, Dordogne

Een echte familiecamping waar de gasten graag weer terugkomen. Niet zo groot, dus je voelt je niet als een van de massa. De kampeerplaatsen zijn ruim. Jammer wel dat de auto niet op de plaats mag blijven. De auto is ons berghok, hondenhok en safe. Het sanitair zag er goed uit.

Er is een mooi zwembad en een peuterbad. Een sauna. Winkel en restaurant, met bar en terras. De winkel is wat prijzig. Een supermarkt is er op 13 km. Best een stukje. Dat gaat volgens de procedure, terug komen op de camping, kar halen, boodschappen erin, naar de tent, uitpakken, kar terug en weer naar de tent. Het is vakantie! Ons verlengstukje van de natuur, ons hondje Belle was niet welkom in het restaurant. Te eng of zo. Verder is er een friterie, waar wij eigenlijk nooit gebruik van maken.

Er wordt volop georganiseerd. Kanoën op de Dordogne is populair. Verder de jeu de boules festijnen, zoals je dat op een naturistencamping verwacht. Leuk is de wandeling op het terrein, wandelen in je blootje!! En zoals ook verwacht mag worden de gezamenlijke maaltijden. In het hoogseizoen is er af en toe een muziekoptreden. Anders dan bij Bélézy, renden de mensen hier niet weg, toen de zangeres begon.

Op Terme d'Astor kun je ook chalets of mobilhomes huren.

Deze camping is kindvriendelijk, met mooie grote plaatsen, een heerlijk zwembad en kinderbad. Voldoende animatie. Kortom, misschien iets voor jou. > Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

De Dordogne staat garant voor veel kunnen gaan bekijken. Dorpjes, kastelen, wandelen, fietsen, markten, noem maar op en het is daar. Gezellige streek en erg mooi. In het nabij gelegen Le Buque is al zo'n leuke markt. Het middeleeuwse Sarlat is dan wel aanrader, maar wij vonden het centrum iets te veel opgeknapt. Wat je echt moet doen is Castelnaud met haar ook middeleeuwse festiviteiten.

Voor een vakantie van 2 weken op Terme d'Astor, in het hoogseizoen en de reiskosten en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1065,00 kwijt en als je een mobilhome huurt ongeveer € 1700,00.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 37,20, voor- en naseizoen € 23,90.
Huren mobilhome of chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 687,00, voor- en naseizoen vanaf € 477,00.

Locatie
Saint Avit Riviere, Dordogne, afstand vanaf Utrecht 1059 km.Opening
Van 21 april tot 30 september.

Klik hier

Klik hier voor Naturistencamping Terme d'Astor
Domaine Laborde

Domaine Laborde, Paulhiac / Monflanquin, Lot et Garonne

Wij hebben daar even een kijkje genomen. Het is niet de camping voor ons. Teveel, te hectisch. Dat neemt niet weg dat Laborde tot een van de populaire naturistencampings in Frankrijk behoort. Betekent dat wij de camping graag beschrijven.

Laborde heeft een mooi terrein. De kampeerplaatsen zijn mooi gelegen en allemaal ruim, zoals het op een naturistencamping hoort. De gebouwen zien er netjes en bijzonder uit. Op het terrein vind je twee meren met eigen bronwater!! Het geheel doet wat parkachtig aan. Over het sanitair waren wij niet zo tevreden. Op Laborde kun je meerdere types chalets en mobilhomes huren.

Er zijn zwembaden, ook overdekt met super glijbanen voor de kinderen. Landal-Greenparkachtig, maar ja de kinderen zijn wel even de hele dag leuk bezig. Een winkel en restaurant, met bar en groot buitenterras. De bekende bibliotheek en een gezamenlijke barbecue. En natuurlijk de bekende sauna en hier ook een Turks stoombad. Wat zo leuk is dat ze naast de gebruikelijke activiteiten ook kanotochten organiseren.
Kijk ook op Naturisme TV voor een interview met de beheerder van Domaine Laborde.

Boodschappen kun je dichtbij doen in Monpazier of Monflaquin.

Het is een echte familiecamping, heel geschikt om als single ouder met de kinderen jouw naturisme vakantie door te brengen. Er waren ook veel jongeren. Bij het doorlezen van de websites voor naturisme jongeren viel ons al op dat ze daar vaak afspraken.

Laborde ligt nog net in de Lot et Garonne, tegen de Dordogne aan. Een streek met volop leuke stadjes met markten, zoals Monpazier, Monflanquin, Villeréal en Issigeac. Veel kastelen en grotten uit de oudheid in Padirac en Lascaux. De wat bekendere plaatsen zijn Sarlat, Rocamadour en Les Eyzies. Wat wij graag doen is een rivier volgen en zo op avontuur gaan. Dat kan hier goed met de rivieren de Lot, Dordogne en de Garonne.

Bijzonder is dat er een naturistenbusreis naar Domaine Laborde is. Je hoeft maar in te stappen en de rest, inclusief excursies wordt verzorgd! Deze reisorganisatie heeft nog een 2e bestemming, namelijk Creuse Nature in de Limousin.

Voor een vakantie van 2 weken met eigen tent op Domaine Laborde, in het hoogseizoen en de reiskosten en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1100,00 kwijt en als je een chalet huurt ongeveer € 1430,00. Dus Domaine Laborde is geen dure camping!!

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 23,00, voor- en naseizoen € 16,00.
Huren tent of chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 665,00, voor- en naseizoen vanaf € 573,00.

Locatie
Paulhiac / Monflanquin, Lot et Garonne, afstand vanaf Utrecht 1100 km.Opening
Van 1 april tot 1 oktober.

Klik hier

Klik hier voor Centre Naturiste Domaine Laborde


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |