Logo Naturisme

Single Reizen

> Wellness Hotel Reizen
Vakantie met tijd voor elkaar en
veel verwennerij va € 44

Beschrijvingen van campings en naaktstranden die wij in Duitsland bezochten. Reviews met foto's, video's en toeristische informatie.


Naturistencampings en naaktstranden in Duitsland

FKK-Campingplatz Hooksiel. FKK-Zeltplatz Amrum. FKK-Strand Sylt en ontstaan naturisme.

Locatie :


Klik op de camping van je keuze :


Hooksiel in Wangerland (Willemshaven)
Amrum, Duits Waddeneiland
Sylt, Duits Waddeneiland

Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van de NaturistencampingsFKK-Campingplatz Hooksiel in Wangerland

FKK-Campingplatz Hooksiel in Wangerland

Wij waren toen op fietsvakantie. Een avontuurlijke reis, dus met tent en gasbrander op de fiets. En natuurlijk de naturismegids bij ons, want wij wilden wel eens het naturisme leren kennen. De eerste mogelijkheid deed zich voor in Hooksiel in Oost-Friesland, Noord-Duitsland.

De FKK-Campingplatz heeft een apart deel voor naturisten. De camping is kaal, meer bedoeld als doortrekkerscamping voor caravans en campers. De voorzieningen zijn prima. De kampeerplaatsen zijn eenvoudig en zonder afscheidingen. Deze camping ligt direct aan zee. Dus perfect om te vissen!!

Voor het maken van uitstapjes voldoet de camping. Je kunt daar dat deel van Duitsland goed gaan verkennen. Steden als Hooksiel, Willemshaven en met de boot naar Bremerhaven. Dit deel van Duitsland lijkt op Nederland maar alles is net even anders. En ... Nederlanders zie je daar niet.

De dag dat wij er stonden stroomde het van de regen. We hebben eigenlijk niets van het naturisme kunnen meemaken.

Volgens de, weinig informatieve, website van de camping worden er geen huisjes e.d. verhuurd.

Toen het eindelijk met regenen ophield fietsten we snel naar Willemshaven om daar de boot naar Bremerhaven te nemen en onze tocht naar Amrum en Sylt te kunnen vervolgen.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 27,20, voor- en naseizoen vanaf € 23,40.

Locatie
Hooksiel, Wangerland, afstand vanaf Utrecht 320 km.Opening
1 april tot 1 november.

Klik hier

Klik hier voor FKK-Campingplatz HooksielNaturistencampings zijn een ideaal werkterrein om slank te worden

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij Afvallen met SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden van sporters hebben wij hierin verwerkt. Afvallen met SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Het naturisme met haar respect voor elkaar en haar gezonde leefstijl biedt hiervoor een ideale omgeving.

Klik hier

Slank worden en slank blijven, klik hier ...
FKK-Zeltplatz Amrum, Duits Waddeneiland

Amrum is een Duits Waddeneiland, net even onder Denemarken. 700 km fietsen om op een eiland te zijn niet veel anders dan Texel. Maar leuk!! Je waant je in de verhalen van Thomas Mann over de familie Buddenbrooks. En natuurlijk Het raadsel van de Wadden van Erskine Childers.

De camping, of zoals zij dat duiden Zeltplatz, is een echte duincamping. De families komen met hun grote bolderwagens vol met enorme tenten vanaf de parkeerplaats hun seizoensplaats inrichten. Het zijn voornamelijk grote piramidetenten. Een model De Waard, maar dan een stuk groter. (Waar zal De Waard hun model vandaan hebben?).

De plaatsen zijn groot, de voorzieningen eenvoudig en de sfeer? Top! Hier voel je het naturisme. Naakt rondlopen, naakt op het strand, naakt naar de bibliotheek. Er is geen winkel.

De overtocht met de auto is ingewikkeld. Je moet van tevoren reserveren. Alles is zo georganiseerd dat je de auto op het vasteland houdt. Parkeren is goedkoop, de overtocht zonder auto is niet duur. Klik hier voor de boot Dagebüll-Amrum en hier voor het parkeren op het vaste land in Dagebüll.

Op Amrum ga je fietsen. Het eiland verkennen, terrasjes pakken, lezen op de camping. Meer is er, op een wellness center, een molen en een boottochtje op zee na, niet. Maar dat heb je daar ook niet nodig. We hebben er genoten.

Na een weekje hier te zijn geweest gingen wij naar het mondaine Sylt.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 35,50, voor- en naseizoen vanaf € 21,50.
Overtocht Dagebüll-Amrum zonder auto, maar met 2 fietsen € 53,00.
Parkeren in Dagebüll, per dag € 7,00.

Locatie
Amrum, Duitse wadden, afstand vanaf Utrecht 652 km.Opening
20 april tot 9 september.

Klik hier

Klik hier voor FKK-Zeltplatz Amrum
Sylt, FKK-Strand, Klappholttal en het Duits naturisme

Sylt, FKK-Strände, Klappholttal en het Duits naturisme

Het mondaine Sylt is een soort Goois Laren maar dan op een Duits Waddeneiland. Leuk, chique, mooie naaktstranden met die karakteristieke grote rieten strandstoelen. Sylt is per vliegtuig en trein te bereiken. Naaktstranden zijn er op Sylt in overvloed en het eiland is een waar paradijs voor de naturist. Ieder dorp heeft wel een FKK-Strand. In Hörnum (bij Weststrand), in Rantum (Samoa en Sansibar), in Westerland , Wenningstedt en in Kampen. Er is ook een mooi Saunacomplex te vinden. Hier gaan sauna en naturisme uiteraard goed samen. Sylt is een echte wellness hotel bestemming.

Sylt heeft helaas geen naturistencamping. Wel een punt was de textielcamping daar. De caravans stonden zo dicht tegen elkaar aan dat je alleen een zitplaatsje bij de dissel had. De tentplaatsen waren zo vies dat het wel een vuilnisbelt leek. En de camping was nog duur ook. Wij zijn daar snel vertrokken.

Vervolgens gingen wij met de boot naar Helgoland, een rotsachtig eiland in de Noordzee. Dat moet je ook doen!!

Over de toeristische informatie over Sylt kan ik kort zijn. Alles draait om de naaktstranden. Westerland is leuk om te bezoeken. Je wordt daar wel regelmatig aangesproken met de vraag: waarom ben jij als Nederlander hier? Verder is een dagtochtje naar Helgoland super om te doen.

In de 20er jaren is op Sylt het Duits naturisme, FreiKörperKultur, ontstaan. Hier het verhaal.

In Klappholttal bij List op Sylt heeft Knud Ahlborn, arts en leider van de vrije Duitse jeugdbeweging in de 20er jaren een ontmoetingsplek gecreëerd, om met elkaar in dialoog te komen. Als middel tot maatschappelijke vernieuwing hingen Alborn en zijn vrienden het naturisme aan. Deze ontstond eerst alleen uit protest tegen het preutse Duitse keizerrijk. Klik hier voor een video van de naturisten uit die tijd op het strand van Klappholttal. De Freideutschem Jugendlager Klappholttal, waar het allemaal plaatsvond bestaat nog steeds. Het heet nu Nordseeheim Klappholttal e.V. en heeft nog steeds dezelfde functie als toen in 1919. De Akademie am Meer is een volkshogeschool voor de ontwikkeling van jongeren en volwassenen.

In 1934 deden enkele lieden aangifte tegen de naaktlopers. Dit was aanleiding om de vrije Duitse jeugdbeweging, tegen de zin van Knud Ahlborn in (?), op te nemen in de Hitlerjugend. En werd Klappholttal onder nationaal-socialistische welzijnszorg gebracht en zo onder de opvoedingsrichtlijnen van het Derde Rijk. Himmler en de SS gaven bescherming aan het naturisme en werd de beweging deel van de Bund für Leibeszucht. De andere Duitse machthebbers hadden er weinig mee op.

Een belangrijke tweede ontwikkeling was de verheerlijking van het (Germaanse) lichaam. Hans Surén schreef in 1924 zijn boek Der Mensch und die Sonne. Dit boek gaat over het sportieve en naakte leven in de zon. Hij schreef daarin ook over FreiKörperKultur. Een toelichting met foto's geeft Der Spiegel in haar FKK im Dritten Reich, Körperschau mit Nacktmodellen. Een tweede versie van het boek kwam uit in 1936. Aan dit boek werd het ideale Arische Olympische mensbeeld toegevoegd. Hitler heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn boeken. Het boek is nog steeds een bestseller. Uit de omgeving van Surén is bekend dat zij deze toevoeging niet bij zijn persoon konden plaatsen.

Uit dit feitenrelaas kun je niet opmaken dat het verkeerde naturisme, verheerlijking van het Germaanse (blote) lichaam op Sylt ontstaan zou zijn.

Locatie
FKK-Strand, Sylt, Duitse Wadden, afstand vanaf Utrecht 664 km.

Klik hier

Klik hier voor FKK-Urlaub Sylt


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |