Logo Naturisme

Single Reizen

> Wellness Hotel Reizen
Vakantie met tijd voor elkaar en
veel verwennerij va € 44

Beschrijvingen van campings in de Languedoc-Roussillon aan de Middellandse Zee, die wij bezochten. Reviews met foto's, video's en toeristische informatie.


Campings Cap d'Agde, Sérignan Plage, Grande Cosse

Een naturisme vakantie in de Languedoc aan de Middellandse Zee heeft een hele aparte sfeer

Locatie :


Klik op de camping van je keuze :


Cap d'Agde
Sérignan Plage
Saint Pierre

Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van de NaturistencampingsCentre Hélio Marin, René Oltra, Cap d'Agde

Centre Hélio Marin, René Oltra, Cap d'Agde

Naturistenoord Cap d'Agde is het grootste centum voor naturisme in Europa. Het is eigenlijk een afgebakend deel van de stad Cap d'Agde in de Languedoc en is direct gelegen aan de Middellandse Zee.

Dit oord bestaat uit een naturistencamping en appartementencomplexen voor naturisten. Neem wel je NFN-ledenpas en een geldige legitimatie mee, want er is een strenge bewaking. Ik ben vaak in die streek geweest en die bewaking is nodig. Dus let altijd goed op je spullen.

De camping is groot. Een naturistencamping voor massatoerisme. Grote plaatsen, keurig aan straatjes gerangschikt. Goed sanitair. Er is een kleine winkel, waar brood en gebak wordt verkocht. Dat is niet zo'n probleem, op loop afstand is een groot winkelcentrum.

Het strand met haar mooie terrassen is schitterend. Alles draait om het strand. Daarnaast organiseert de camping creatieve activiteiten, sportactiviteiten en excursies. Tennis, fitness, wellness. Er zijn een mini-club, een sunny-club en een espace-club zodat alle kinderen en jongeren bezig gehouden kunnen worden. Ja er is zelfs een skatebaan.
Naast de mooie, grote kampeerplaatsen verhuren ze mobilhomes en chalets in alle soorten en maten. Ze zijn ook te koop. Je hebt al een mobilhome voor € 19.900. Dus een huisje aan de Middellandse Zee is voor velen nu haalbaar.

Het is een top camping op een top plek. Voor stellen, singles en voor families. Zie ook Camping Cap d'Agde op Naturisme-TV.

Dit is een echte familiecamping, mooi aan het strand en dus heel geschikt om als single ouder met je kinderen een vakantie door te brengen. Lees maar wat wij daar verder over schrijven.

Deze naturistencamping staat erom bekend dat er een sfeer van sex en erotiek hangt. In het hoogseizoen hebben wij daar weinig van gemerkt. Wel hangt er in het winkelcentrum een erotische sfeer. Maar dan meer iets dat op de lachspieren werkt. Gaat het wel om de erotiek kies dan voor de maand september. Dan is er veel activiteit. >Lees ook over nudest nudists en nudisten sex, waar je ook informatie vindt over deze camping in relatie tot swingers.

Ik ken Cap d'Agde al heel lang. Moet zeggen dat het niveau flink achteruit is gegaan. Vooral in het hoogseizoen is het er zo druk, dat je maar een enkele keer naar het stadje zult gaan. Neem wel een fiets mee. Met de auto is het dan geen doen. Uitstapjes maken in het hoogseizoen moet je haast vergeten. Je komt de rotondes moeilijk rond. Blijft dat de camping zoveel te bieden heeft dat je niets tekort komt.

De omgeving is mooi, bijzonder en heel leuk om te verkennen. Kijk dan niet te veel naar al die kermissen, waar de hele Languedoc volgepropt is. Het hoort er gewoon bij.

Heb je de fiets meegenomen of ga je er één huren ga dan naar Agde, met al haar terrassen aan de rivier Hérault en het Canal du Midi. Langs de zee naar Sète en de andere kant op met het pontje naar Valras Plage. Je voelt en ziet de omgeving dan goed. Andere bekende uitstapjes zijn naar Montpellier en Nîmes. Moet wel heel eerlijk zijn. Als je ze niet doet, dan is dat geen verloren kans. Doe dan wel Sète. Voor de rest gingen wij gewoon op verkenning uit. We reden naar een plaatsje waar wij nog nooit van hadden gehoord en het bleek haast altijd even bijzonder te zijn met die mediterrane sfeer en de wijngaarden. De Languedoc op haar mooist.

Als je graag naar de Middellandse Zee gaat is Centre Hélio Marin de juiste keuze. Maar de kosten zijn hoog. Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen met de kosten voor de reis en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1300,00 kwijt en als je een mobilhome huurt € 2170,00. Mede gelet op de extreme drukte in het hoogseizoen, vinden wij deze camping meer geschikt voor het voor- en narseizoen.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 43,50, voor- en naseizoen vanaf € 28,70.
Mobilhome, chalet per week. Hoogseizoen vanaf € 1134,00, voor- en naseizoen vanaf € 815,00.

Locatie
Cap d'Agde, Languedoc, afstand vanaf Utrecht 1249 km.Opening
Van medio maart tot medio oktober.

> Op Naturisme TV vind je een uitgebreide film over Cap d'Agde als naturistenoord

Klik hier

Klik hier voor Centre Hélio Marin, René OltraNaturistencampings zijn een ideaal werkterrein om slank te worden

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij Afvallen met SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden van sporters hebben wij hierin verwerkt. Afvallen met SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Het naturisme met haar respect voor elkaar en haar gezonde leefstijl biedt hiervoor een ideale omgeving.

Klik hier

Slank worden en slank blijven, klik hier ...
Le Sérignan Plage Nature

Le Sérignan Plage Nature, Sérignan Plage, Languedoc

Deze camping in de Languedoc is eveneens direct aan zee gelegen. De plaatsen zijn groot. Voorzieningen zijn meer dan goed. Let op: NFN-ledenpas verplicht!

Extra te melden hun zwembad. Absolute top. Strand, top. Dus ...

Naast deze camping ligt een echt Frans campingdorp. Massaal, veel huisjes, veel winkels. Zou er eens gaan kijken ... Punt is wel dat in het struikgewas tussen camping en strand al van oudsher verwilderde honden leven. Als de honden 's nachts op jacht gaan kun je heel wat beleven. Kom er niet aan want ik heb ook gezien hoe zo'n hond een mens aanviel.

Je kunt hier mobilhomes en een bungalow huren.

Het is een prima camping, maar om nu te zeggen dat het een familiecamping is, dat niet.

Als je er in het hoogseizoen naartoe wilt gaan moet je wel rekenen op vele kilometers file voor iedere rotonde. Wij waren er in augustus en zijn de camping haast niet afgeweest.

Voor toeristische informatie verwijs ik naar de nabij gelegen en hierboven beschreven naturistencamping Centre Hélio Marin, René Oltra in Cap d'Agde.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 57,00, voor- en naseizoen vanaf € 35,00.
Mobilhome, bungalow per week. Hoogseizoen vanaf € 735,00, voor- en naseizoen vanaf € 232,00.

Locatie
Sérignan Plage, Languedoc, afstand vanaf Utrecht 1256 km.Opening
Van medio maart tot medio oktober.

Klik hier

Klik hier voor Le Sérignan Plage NatureLa Grande Cosse

La Grande Cosse, Saint Pierre La mer, Languedoc

De naturistencamping ligt op een plek waar je je hart aan kunt verpanden. Met die echte mediterrane sfeer, etangs, flamingo's, strand, mosselen ... en dan komen de muggen en als je pech hebt ook nog de vliegen. Je moet er wat voor over hebben.

Camping, op loopafstand van het strand, met mooie plaatsen. Maar niet allemaal even ruim. Als je een De Waard tent hebt zoals wij dan moet je wel even opletten. Er zijn 3 zwembaden met daarom heen een groot terras. Sanitair is als aan de Middellandse Zee vaak zo is, niet je van het. Winkel, met een ruime voorrraad. Wifi alleen in een bepaalde zone, beetje moeizaam dus. Restaurant, ook voor afhaalmaaltijden en een bar. Voor de kinderen is er een animatieprogramma.

Veel verhuurmogelijkheden van diverse mobilhomes.

La Grande Cosse is een familiecamping. Ben jij single ouder met kinderen dan kun je hier goed terecht. > Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

Als je er in het hoogseizoen naartoe gaat moet je wel rekenen op een enorme drukte. Flinke files voor iedere rotonde.

De nabij gelegen steden Béziers en Narbonne vonden wij niet aantrekkelijk. In Béziers deden wij boodschappen. Ik had nog nooit zulke enorme supermarkten gezien.

Het is een streek waar je het eigenlijk van de sfeer, omliggende natuur en het strand moet hebben. Wil je wat gaan verkennen lees dan over de toeristische informatie bij Centre Hélio Marin in Cap d'Agde.

Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen met de kosten voor de reis en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1380,00 kwijt. Als je een eenvoudige mobilhome wilt huren ongeveer € 2050,00.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 57,00, voor- en naseizoen vanaf € 20,00.
Mobilhome per week. Hoogseizoen vanaf € 1239,00, voor- en naseizoen vanaf € 791,00.

Locatie
Saint Pierre La mer, Languedoc, afstand vanaf Utrecht 1287 km.Opening
Van eind maart tot begin oktober.

Klik hier

Klik hier voor camping La Grande Cosse


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |