Logo Naturisme

Single Reizen

> Wellness Hotel Reizen
Vakantie met tijd voor elkaar en
veel verwennerij va € 44

Beschrijvingen van campings die wij in de Haute Provence en Drôme bezochten. Reviews met foto's, video's en toeristische informatie.


Val Drôme Soleil, Lauzons, Bélézy, Castillon, Vallon

Kamperen in de Drôme en Provence betekent schitterende natuur, dorpjes en fijne terrassen

Locatie :


Klik op de camping van je keuze :


Sans Souci, Drôme
Limans, Haute Provence
Bedoin, Haute Provence
Castellane, Haute Provence
Reillanne, Haute Provence

Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van de Naturistencampings


Val Drôme Soleil

Naturistencamping Val Drôme Soleil, Sans Souci, Drôme

Een gezellige en nette familiecamping met veel sfeer. De kampeerplekken zijn ruim. Je kunt onder de bomen staan of op een terras.

De camping wordt vooral door Nederlanders bezocht. Vinden wij niet zo erg. Je weet dan dat het een goede camping is, want anders bleven ze wel weg. Wel een beetje (te) commercieel. En dat is waarom de camping ook zou kunnen tegenvallen.

De camping heeft uiteraard een restaurant met een leuke bar, een winkel en zoals het op een naturistencamping hoort een sauna en een bibliotheek. In het restaurant kun je ook meeneemschotels krijgen. Het zwembad met een kinderbad is wat aan de kleine kant. Leuk ook is de lange naturistische wandeling die je op eigen terrein kunt maken.

Activiteiten voor alle leeftijden genoeg. Van sport en bewegen tot dansavonden aan toe. Open podium, wat wij gelukkig vaker op naturistencampings tegenkomen.

De camping verhuurt gîtes en caravans.

Deze familiecamping is prima om als single ouder met je kinderen een vakantie door te brengen. Lees maar wat wij daar verder over schrijven.

Het landschap is wat kaler dan de Haute Provence, wat minder kleurrijk lijkt het wel. Maar de streek blijft zeer aantrekkelijk. De camping ligt vlakbij de rivier de Drôme. Daar kun je kanoën en raften. Voor wandelen vinden wij het gebied te warm.

Je kunt natuurlijk ook hier leuke uitstapjes maken naar stadjes als Crest, Mirmande en Die met hun gezellige markten. Naar het politiek beruchte Valence (op 40 km). En het beroemde olijvenstadje Nyons. Een stad met honderdjarige olijfbomen. In de omgeving vind je de olijfgaarden met de donkere olijf. Hier moet je zijn om te eten en de olijfolie te proeven. Nyons is een belevenis zoals je dat alleen in Frankrijk vindt.

Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen met de kosten voor de reis en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 839,00 kwijt. Als je een gîtes wilt huren ligt dat op € 1735,00. Het kamperen is hier goedkoop, maar het huren is knap veel geld voor de Drôme.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 31,90, voor- en naseizoen € 30,65.
Huren gîtes en caravans, per week. Hoogseizoen vanaf € 718,80, voor- en naseizoen vanaf € 461,80.

Locatie
Sans Souci, Drôme, afstand vanaf Utrecht 1026 km.Opening
Van 31 maart tot 27 oktober.

Klik hier

Klik hier voor camping Val Drôme SoleilNaturistencampings zijn een ideaal werkterrein om slank te worden

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij Afvallen met SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden van sporters hebben wij hierin verwerkt. Afvallen met SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Het naturisme met haar respect voor elkaar en haar gezonde leefstijl biedt hiervoor een ideale omgeving.

Klik hier

Slank worden en slank blijven, klik hier ...
Camping Le domaine des Lauzons

Camping Le domaine des Lauzons in de Haute Provence

Les Lauzons is een familiecamping, waar ook voor jongeren een hoop te doen valt. Een grote camping met ruime plaatsen. Een restaurant dat zo leuk onder de platanen ligt. Uiteraard een winkel. Een zwembad met glijbaan en een kleuterbad. En zoals het op een naturistencamping hoort een sauna. Ook hier gaan sauna en naturisme goed samen.

Er zijn activiteiten als een gezamenlijke maaltijd. Dit moet je meemaken. Muziekavonden. Speciaal programma voor kinderen en voor volwassenen. En de vaak op naturistencampings gegeven teken-, schilder- en beeldhouwcursussen. Boogschieten, jeu de boules en aquagym. De website van Les Lauzons geeft een goed sfeerbeeld van de activiteiten.

Op de camping kun je tenten, caravans, mobilhomes, chalets en zelfs een woonwagen huren.

Deze familiecamping is heel geschikt om als single ouder met je kinderen een vakantie door te brengen. Lees maar wat wij daar verder over schrijven.

De Haute Provence heeft een overweldigende natuurpracht. Een stukje rijden is al voldoende voor een leuk uitje. De camping ligt in het land van Forcalquier met de zo mooie lavendel- en salievelden. En dan al die gezellige kleine dorpjes. Vlakbij ligt Forcalquier, een kleine Provençaalse stad.

Een leuk uitje is naar Aix-en-Provence of zoals de Fransen zeggen Aix. Een mooie, oude stad met een groot centrum en een beroemde boulevard. Aix-en-Provence is de stad van de beroemde kunstenaar Paul Cézanne, die omstreeks 1900 daar woonde en werkte. Paul Cézanne's atelier is nu een museum. Alles is daar nog authentiek. Je ziet hem haast aan het werk.

Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen met de kosten voor de reis en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1220,00 kwijt. Als je een tent wilt huren ligt dat op € 1620,00.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 38,00, voor- en naseizoen € 27,00.
Huren tent, caravan, chalets etc, per week. Hoogseizoen vanaf € 568,00, voor- en naseizoen vanaf € 338,00.

Locatie
Limans, Haute Provence, afstand vanaf Utrecht 1203 km.Opening
Van 1 april tot 30 september.

Klik hier

Klik hier voor camping Les Lauzons
Camping Naturiste de Bélézy bij Bedoin, Haute Provence

Camping Bélézy aan de voet van de Mont Ventoux is één van de eerste naturistencampings die wij bezochten. Een hele ervaring. Ga je mee?

De entree van de camping bestaat uit twee enorme stalen deuren. Voordat we de camping opkonden meldden wij ons bij de receptie. Voor mij werd een vrouw duidelijk te kennen gegeven dat zij lid diende te zijn van een naturistenvereniging en dus zo'n kaart kon tonen. Moet je bedenken dat je na 1100 km vol verwachting op je vakantiebestemming aankomt en dan zo wordt behandeld. Al snel wist ik wat er zou komen. Er was een oplossing! Ze zou ook ter plaatse lid kunnen worden. Wees haar voor en neem je NFN-ledenpas mee.
Wij hadden niet gereserveerd en kregen toch een plek toegewezen. Binnengekomen zagen wij een deels terrascamping. Om de plek te bereiken moesten we wel 3 kampementen passeren. Het lukte ons zonder over de haringen te vallen. Bovenaan de heuvel was onze plek. Snel onze tent gepakt en deze proberen op te zetten. Proberen, want een De Waardtent past nooit en zeker niet hier. We hebben de scheerlijnen volledig ingekort, gebruik gemaakt van wat takken en de luifels weggelaten. Niet De Waard waardig stonden wij ertussen. Na een kwartiertje vroeg ik zonder stemverheffing aan de buurvrouw of ze hier vaker kwam. Al 14 jaar zei ze.

Die avond gingen wij op verkenning. We bleken niet eens zo'n kleine plaats te hebben.

We bereikten het restaurant en ... zo mooi. Schitterend verlicht zwembad en groot terras.
We waren net op tijd want de muziek begon. Precies wat wij wilden. Sportief ook was dat toen de zangeres begon, in snel tempo flink wat tafeltjes werden verlaten, zodat de wachtenden konden aanzitten. De hele avond hebben wij gedanst. Na afloop zochten wij onze plek op. De scheerlijnen mijdend kwamen we bij de tent. Even een wijntje en dan slapen.

De volgende ochtend deed ik eerst mijn yoga oefening, de zonnegroet. Op deze camping voel je dan dat je erbij hoort. Daarna ging ik op verkenning. Dit zou de camping voor de persoonlijke ontwikkeling zijn, dus ... iets voor mij, volgens mijn eega. Er bleken volop workshops te zijn, zoals handvaardig, sportief, gymnastisch en artistiek, pottenbakken, vlechtwerk, boogschieten. Wandelingen, voetbal, volleybal of basketbal toernooien, gymnastiek en muziek.

Ik keek een zaaltje in en zag daar 50plussers zitten kleien met een blik van dat ze een nieuwe levensfase ingingen. En dat onder geschoolde begeleiding natuurlijk. Maar toen zag ik een aankondiging voor een gemengde balneotherapie. Dit was het dacht ik, hier ben ik naturist voor geworden. Ik heb het, na overleg met mijn eega, toch maar niet gedaan. Ik zou er niet zo geschikt voor zijn. Om echt eens te doen zijn de zanglessen. Als je vrouw de hele dag haar talenten uit, kun jij oefenen in gezichtsexpressie, want bijwonen van de uitvoering is wel een must. Als je man gaat deelnemen, vind dat dan niet erg. Niemand komt erachter en kennissen kom je daar niet tegen.

Voor de kinderen is er werkelijk volop te doen. Zoals theater en clown voorstellingen.

De omgeving is te gek. Fietsers hebben het er met de Mont Ventoux super. Je kunt allerlei leuke uitstapjes maken. Volop mooie en gezellige plaatsjes, markten, schitterende natuur, noem het maar op. De Haute Provence op haar best.

Camping Bélézy verhuurt ook volop tenten en bungalows. Van eenvoudige lodge tenten voor veel geld tot een villa voor 6 personen, haast onbetaalbaar.

Met dit review laat ik weten hoe ik deze camping heb ervaren en wat ik ervan vind. Dat hoeft niet te betekenen dat jij dat ook zo moet vinden. Het kan heelwel zo zijn dat met deze beschrijving deze camping juist jouw keuze wordt.

Hoe dan ook het is een echte familiecamping. En heel geschikt om als single ouder met je kinderen een vakantie door te brengen. Lees maar wat wij daar verder over schrijven.

Het kamperen met een eigen tent op Camping Bélézy is niet zo duur. Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen met de kosten voor de reis en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1300,00 kwijt. Als je een tent of bungalow wilt huren ligt dat anders. Voor een vakantie met een lodge tent ben je al ruim € 2500,00 kwijt. Voor een beetje beter onderkomen betaal je haast € 500,00 meer.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 32,20, voor- en naseizoen vanaf € 26,00.
Lodge tent per week. Hoogseizoen vanaf € 427,00, voor- en naseizoen vanaf € 357,00.
Houten bungalow per week. Hoogseizoen vanaf € 959,00, voor- en naseizoen vanaf € 707,00.

Locatie
Bedoin, Haute Provence, afstand vanaf Utrecht 1122 km.Opening
Van 1 april tot 5 oktober.

Klik hier

Klik hier voor Bélézy
Naturistencamping Castillon de Provence, Castellane

Onze heenreis via La Route Napoleon
Napoleon werd in 1814 gevangen gezet op Elba, waar hij snel ontsnapte. Hij kwam aan land op 1 maart 1815 in Golfe-Juan, bij Cannes. Napoleon reisde met zijn getrouwen over de bergen naar Lyon om zo verzet te ontlopen. De Route Napoleon is de weg die de Riviera met Grenoble verbindt.

Tot ver voorbij de 60er jaren was de verbinding Grenoble naar Cannes de veel gebruikte route om van Zwitserland naar de Middellandse Zee te komen. Ik heb 'm toen met een Ford Cortina gereden. Omgeven door Alfa Romeo's, Lancia's, Fiat Abarth's op smalle kronkelige wegen, scherpe haarspeldbochten, waar je elkaar niet kon passeren en dus moest uitwijken op wachtplekken. Samen met de schitterende natuur en het gejank van de motoren, een echt spectakel. En dat in een Elvis Presley achtige ambiance met dames in petticoat.

Met deze herinnering begonnen wij, vanaf Grenoble in 2013 aan deze route, de N85. Beetje opletten dat je het begin vindt. Het eerste deel bestaat nog steeds uit fikse stijgingen en zeer scherpe bochten. De weg was daar wel verbreed en goed geasfalteerd. Om het met een caravan te doen? Als de caravan niet te lang is en je niet schrikt van het in de binnenbocht inhalen van auto's, waarvan de bestuurder laat blijken dat je daar niets te zoeken hebt dan zou je het kunnen overwegen. Mijn advies is om het niet met een caravan te doen.

Het eerste deel gaat door dorpjes, die toen bestonden uit wat woningen, een terras en een garage. Nu zijn de dorpjes verlaten en zelfs zijn de woningen niet eens dichtgetimmerd, maar tot ruïnes vervallen. De eerste grote plaats is La Mure. Een stadje zo uit de 50er jaren en daarom best de moeite waard. Wil je daar overnachten, reserveer dan vooraf.

Wij zijn die dag doorgereden tot Gap. Een mooie en mondaine plaats. Ook hier vooraf reserveren. Wij konden pas een hotel vinden net buiten de stad. We komen er zeker nog terug.

Hiervandaan naar de camping is niet zo ver. We hadden dan ook volop de tijd om de volgende plaats, Sisteron te bekijken. Mooie historische plaats, prachtige uitzichten en leuke winkels. Vroeg in de middag reden we al in de richting van de camping, in Castellane.

Onze aankomst op camping Castillon
Omdat wij er al vroeg waren belden wij of we al in onze bungalow konden. Dat lukte niet maar ze hadden een soort vertrekhuisje, buiten de poort, die wij konden gebruiken. Op naar de camping. Daar aangekomen werden we leuk ontvangen. Op onze vraag of wij in het restaurant wat konden eten, werd gezegd dat alles bezet was en dat er voor ons geen plek was. Het huisje heeft geen electra en wij konden daar dus ook geen eten klaarmaken of koffiezetten. We werden uiteindelijk geholpen met een verlengsnoer.

Wat ik werkelijk niet kan begrijpen is dat je na zo'n reis even te horen krijgt dat er geen plek voor je is in het restaurant. Er was feest en je had moeten reserveren. En dit is toch wel een beetje het beeld dat ik van de camping heb gekregen. Mooi, netjes, maar ook een beetje afstandelijk.

Nog even terug naar de toegang tot de camping. Het is een smalle weg met fikse haarspeldbochten met uitwijkplekken. De weg is prima te doen, maar je moet wel bekend zijn met het voorbij de bocht kijken. Dus als je ziet dat er een auto aankomt dien je te stoppen op de uitwijplek. Anders heb je samen een lelijk probleem. Stijgend verkeer heeft voorrang op dalend verkeer, wist u dat nog? Voor caravans zijn er speciale tijden om naar en van de camping te gaan. Hoe het dan moet met een vrachtwagen die je tegemoet komt? Doe ook voldoende boodschappen, want om even iets te halen is wat lastig.

De camping zelf
De camping is meer dan mooi gelegen met ruime plaatsen. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht over het meer. Je kunt naar het meer lopen. Het is wel een hele tippel. Aan het meer heb je een naturistenstrand. Er liggen daar ook kano's om wat te peddelen.

Een populaire camping, dus als je in het hoogseizoen wilt gaan wel even reserveren. Een camping ook met een heus reglement waar staat dat provocerende piercings niet zijn toegestaan. Om even te weten dus.

Er is een restaurant en een winkel. Het restaurant biedt ook afhaalmaaltijden. Wij haalden een keer kip en patat. De kwaliteit was van "Nederlanders die ook koken". Komen we vaker tegen en is reden dat wij steeds minder ergens iets te eten halen of uit eten gaan. Er is ook een bar met terras, waar je kunt ontbijten. Een fijn zwembad met sauna. Animatie voor met name kinderen tot 15 jaar. De kinderen worden wel wat kort bezig gehouden. Verder nacht kanoën, hardlopen, boogschieten en wandelen. Er is ook een knip en plak club. Ziet er goed uit.

Op deze camping kun je veel verschillende onderkomens huren. Ingerichte tenten, chalets en mobilhomes. Ze zijn NIET duur!! Wij hadden een gloednieuwe mobilhome voor 2 tot 4 personen. Alles keurig netjes. Mooi, ruim terras. Wel is de ruimte om het bed erg krap, zo ook de douche. De 2 overige personen slapen dan in de woonkamer, annex keuken. Moet je bedenken dat het in de avond koud is en je dus graag binnen wilt zitten. Hoe moet je dat dan organiseren met 2 kinderen? Ik vind de huisjes helemaal niet geschikt voor meer dan 2 personen. Dus wil je een relaxte vakantie, neem dan iets met voldoende kamers.

Deze familiecamping is heel geschikt om als single ouder met je kinderen een vakantie door te brengen. Lees maar wat wij daar verder over schrijven.

Het nabij gelegen Castellane is een leuk middeleeuws stadje met volop terrassen, winkels en gelukkig een grote supermarkt. Bijzonder is dat je in St. André les Alpes de trein kunt nemen naar Nice, met haar mooie boulevard en oude stadskern. Op 90 km vind je Cannes en Antibes. Beide steden zijn zeer de moeite waard. Verder heb je daar Entrevaux, Moustiers st. Marie.

De camping is een ideaal vetrekpunt om de Gorges de Verdon te gaan ontdekken. Misschien wel het mooiste natuurpark in Europa.

Nog wat meer willen weten over deze camping klik hier Camping Castillon de Provence op Naturisme TV

Vervolgen van La Route Napoleon
Na een week op de camping vervolgden wij onze weg richting het einde van de Route Napoleon, Cannes. Wij hadden voor een weekje een appartement in Villeneuve-Loubet gehuurd. De route is mooi, deels zelfs door een wintersportgebied. De wegen nog net zoals vroeger. Krap, uitwijkplekken voor de bochten, niet echt geschikt voor caravans. Neem er de tijd voor.

De eerste grote stad is Grasse. Je denkt dan dat er haast bent, maar dan merk je hoe groot de steden daar zijn. Of beter stad, want Grasse, Nice, Cannes en Antibes zijn in elkaar gegroeid en vormen samen een miljoenenstad. De stranden zijn fantastisch. De leuke plekjes ontelbaar. Overal zitbankjes. De sfeer, zeker in de avond is tussen spannend, melancholisch en ... volg de ontelbare dichters en kunstenaars maar. Als je iemand bent, die niet direct weet waarom je dat zou moeten bekijken, doe het dan niet, te druk. Voor de overigen, als je er nog nooit bent geweest, ga er dan naartoe!! In alle opzichten een ware belevenis. Het meest authentiek is (nog) Antibes. Leuk museum is het Bonnard Museum in Le Cannet, een voorstad van Cannes.

Om vanaf de camping voor één dagje naar Cannes te gaan vind ik toch te gortig. Ik zou dan daar een hotel voor een nachtje nemen. Denk daarbij ook aan de hotels bij het vliegveld van Nice. Grote, laag geprijsde complexen en nog cenraal gelegen ook.

Kosten van de camping
Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen met de kosten voor de reis en hotel onderweg meegerekend ben je ongeveer € 1010,00 kwijt. Als je een chalet wilt huren ligt dat op € 1435,00. Bepaald geen dure camping dus!!

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 35,00, voor- en naseizoen € 24,00.
Huren tent, chalet, mobilhome, per week. Hoogseizoen vanaf € 475,00, voor- en naseizoen vanaf € 325,00.

Locatie
Castellane, Haute Provence, afstand vanaf Utrecht 1231 km.Opening
Van 20 april tot 20 september.

Klik hier

Klik hier voor camping Castillon de Provence
Le Vallon des Oiseaux, Reillanne, Haute Provence

Wij zijn nog niet naar deze camping geweest. Dat wij hier toch melding maken is omdat we meerdere malen op deze camping werden gewezen. Een typische Provence camping met die zo aparte sfeer. De camping heeft mooie, grote kampeerplaatsen. Terrassen met uitzicht op de Luberon. Een zwembad met peuterbad. Natuurlijk de bekende jeu de boulesbaan, volleybalveld en een centrale barbecueplaats. Een restaurant met bar en terras, waar ook muziekavonden worden georganiseerd. Een snack. In het restaurant wordt een buffet geserveerd!! Onze voorkeur. Er is geen winkel, maar je kunt wel brood bestellen.

In het hoogseizoen is er een animatieprogramma voor de jeugd en worden er excursies georganiseerd.

Wat wij wel steeds lezen is dat het sanitair niet op orde is, zeker niet in het hoogseizoen. En dat zou voor ons een reden zijn om niet te gaan. Ook al omdat de auto niet bij de tent mag staan. Het is anders als wij iets zouden huren met eigen sanitair en de mogelijkheid om je spulletjes veilig in de mobilhome te kunnen laten. Maar ja, daar komt ie weer: ons natuurtje, Belle onze hond is niet gewenst ... Wij vinden het als familiecamping dan ook geen aanrader. Een camping om te genieten van de natuur, je eigen zaakjes voor elkaar te hebben en verder niet klagen dus.

Op de camping kun je chalets en mobilhomes huren.

Er zijn volop uitstapje te maken. Plaatsjes als Reillanne en Apt met haar gekonfijte vruchten, 11e eeuwse kathedraal Sainte Anne. In Apt is op zaterdagochtend markt. Manosque, op ongeveer 20 kilometer vanaf de camping. En het Middeleeuwse Forcalquier.

Een bijzonder uitje is Aix-en-Provence op 86 km van de camping. Een mooie stad met een oud centrum en beroemde boulevards. Aix-en-Provence is de stad van de kunstenaar Paul Cézanne, die omstreeks 1900 daar woonde en werkte. Paul Cézanne's atelier is nu een museum. Alles is daar nog authentiek. Je ziet hem haast aan het werk.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 30,00, voor- en naseizoen € 24,80.
Huren chalet, mobilhome, per week. Hoogseizoen vanaf € 390,00, voor- en naseizoen vanaf € 318,00.

Locatie
Reillanne, Haute Provence, afstand vanaf Utrecht 1225 km.Opening
Van 13 april tot 12 oktober.

Klik hier

Klik hier voor camping Le Vallon des Oiseaux


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |