Logo Naturisme

Wellness, Sauna en Naturisme passen bij elkaar

Naturisten gaan graag naar de sauna, om te ontstressen en lichaam en geest te verzorgen.

Klik hier

Terug naar Ons NaturismeSpa's en sauna's SpaOnline, bekend van het Wellness Magazine, heeft de beste aanbiedingen en hoogste kortingen van spa's en sauna's verzameld. Tevens kun je nu ook zoeken naar sauna's met vrouwendagen. Sauna's waar je gekleed ook welkom bent. En sauna's met een hotel. Wellness voor jezelf of als cadeau!

Klik hier

Klik hier voor de beste aanbiedingen en kortingen ĽWellness en naturisme gaan goed samen

Wellness en sauna bezoeken gaan samen met naturisme

Wellness gaat over gezondheid. Veel naturisten zoeken naar een balans tussen wat je eet, hoe je met je lichaam omgaat en meditatie en ontspanning. Dat naturisten gesteld zijn op wellness is niet zo pricipieel overigens. Fijn bloot rondlopen is voor veel naturisten al voldoende om zich met naturisme bezig te houden.

> Meer op Wellness Online over gezond en fit leven

Naturisten gaan graag naar de sauna. Haast ieder naturistenterrein en naturistencamping heeft wel een sauna. Het zijn culturen die bij elkaar passen.

Bloot in een sauna zijn en je lichaam onderwerpen aan een schoonmaakbeurt. Bloot de sauna uitkomen en al dan niet met een badjas de buitenlucht op je lijf voelen. Je ontspannen en ontstressen. Het is naturisme pur sang.

> Op zoek naar de beste sauna's in Nederland? Jouw Saunagids !!

Daarnaast heeft de sauna een belangrijke sociale functie voor de naturisten. Het bij elkaar komen en het samen beleven van een saunagang hoort bij de cultuur van de naturisten.

Naturistenverenigingen organiseren daarom regelmatig, vaak goed bezochte, saunadagen of saunaavonden voor hun leden. Voor menig (aankomend) naturist al een reden om lid te worden van een vereniging. Zon en Leven is zo'n vereniging met op elk naturistenterrein (wel 9) een mooie sauna.

Klik hier

Klik hier voor een overzicht van de Naturistenverenigingen

Alles over de sauna

Door de eeuwen heen had men sauna's in diverse vormen en voor verschillende doeleinden :

- religieuze ceremonies
- helen van ziekten
- lichamelijke reiniging
- ontspanning
- het sociale leven

In een sauna wordt het lichaam voor een bepaalde tijd blootgesteld aan een hoge temperatuur, zodat het lichaam begint te transpireren. Door deze transpiratie reinigt de huid zich van onzuiverheden. Bovendien ontspannen de spieren en wordt, indien van toepassing verlicht het de spierpijn. Dit is in een notendop het principe van de sauna.

Theoretisch beschouwd zijn er voor een sauna twee vereisten:
- de noodzaak en het verlangen om te baden, en
- middelen (brandhout, water, enz.) die het zweten mogelijk maken.

Het wordt algemeen aangenomen dat deze voorwaarden zich alleen voordeden bij groepen mensen of stammen, die zich met landbouw bezig hielden. Zij werkten hard en zij hadden behoefte aan een moment van ontspanning. Bij jagers en vissers zijn sauna's nooit gevonden. Een derde factor is een koud klimaat, althans voor een deel van het jaar.

De onze bekende sauna is van het Finse model. Andere soorten zweetbaden zijn de Romeinse thermen, de Turkse hamam, de Noord-Amerikaanse inboorlingen zweethut, de Temascal in Mexico en Guatemala, de Japanse warm water baden Sentoo en o-furo en de Russische Bania.

De Nederlandse Sauna Vereniging (NSV) bewaakt de kwaliteit van de openbare sauna's. Dit doen zij door het geven van voorlichting, het verzorgen van opleidingen en het stellen van criteria. Overigens zijn lang niet alle sauna's bij deze vereniging aangesloten.

Een directe relatie met het naturisme heeft NOM. Zij geven cursussen naturistische massage. NOM geeft ook demonstraties bij naturistenverenigingen. Klik hier voor Naturistische Ontspannings Massage (NOM)

Klik hier

Klik hier voor overzicht van alle sauna's in Nederland
Sauna en gezondheid

Sauna en gezondheid kan vanuit meerdere invalshoeken worden bekeken:

1. Gezondheidsrisico's bij de saunagang
2. Verbeteren van de gezondheid of zelfs het genezen van ziekten

De sauna is vaak het onderwerp van wetenschappelijk medisch onderzoek geweest. Hier een paar bevindingen:

Voor een gezond persoon levert de sauna geen gevaar op. De sauna geeft een aangename, ontspannende en verfrissende ervaring, die gunstig is voor zowel lichaam als geest. Het reinigt de poriŽn van de huid, vermindert pijnen en helpt veel mensen beter te slapen. De gulden regel is dat als je een gevoel van comfort van een saunagang krijgt je net zo vaak een saunagang kunt nemen als je wilt.

Mensen die de sauna dienen te mijden zijn bijvoorbeeld mensen met koorts of met verwondingen. Iedereen met een besmettelijke ziekte. Ook mensen onder invloed van alcohol. De sauna helpt niet bij een kater.

Een sauna is natuurlijk ook heel goed te combineren met sporten en bewegen. Wil je ook weer sporten of wil je graag afvallen, dan biedt Afvallen met SPORT JE FIT PLAN een uitgekiende methode om dit te bereiken. Het volgen van deze methode kan via Internet en is ook nog eens GRATIS. 10 kg afvallen in ťťn maand is haalbaar!!

Klik hier

Afvallen met SPORT JE FIT Gratis !!
Een dagje naar de sauna

Gelukkig zijn er overal in Nederland grote en kleine sauna- en thermencomplexen te vinden. Een dagje naar de sauna is erg populair. De toegang is veelal betaalbaar en een dagje op deze manier relaxen geeft een heerlijk gevoel.

Eigenlijk was het bezoeken van een sauna onze eerste kennismaking met bloot zijn met anderen. Dat we daarna naturist werden is een logisch vervolg daarop.

In ons enthousiasme zijn wij de website Jouw SaunaGids begonnen. Hier staan de meeste sauna's in Nederland vermeld met daarbij ervaringen van mede saunaliefhebbers. Vanaf haar prille ontstaan een veel bezochte website. En het leuke is dat ook jij kunt meedoen!!

Wij bezoeken het liefst Sauna Soesterberg. Dit vanwege de schitterende tuin met meer dan voldoende ligbedden. En het fijne buitenterras, dat in de winter ook nog eens is verwarmd.

Ook gaan wij graag naar Sauna Putten. Deze sauna geeft ons zo'n heerlijk vakantiegevoel.

Onlangs hebben wij de trendy sauna Spa Zuiver in Amsterdam ontdekt. Wel wat dure sauna overigens. En voor een snel en goedkoop saunabezoek kiezen wij voor Sauna De Veluwe in Lunteren.

Omdat wij niet ver van Amsterdam wonen, gaan we ook graag naar sauna's in die omgeving. Hier vind je een overzicht van Sauna Amsterdam - Sauna en spa in en om Amsterdam.

Klik maar op de links, daar vind je de sauna's beschreven met daarbij de ervaringen van andere saunagangers.

Klik hier

Klik hier en kies jouw favoriete sauna met Jouw SaunaGids

Wellness en beauty

Wil je verwend worden en wat extra aandacht aan je lichaam besteden dan is een wellnessarrangement erg aan te bevelen.

Verzorgingen als massage, hydrojetmassage, heerlijke gezichtsbehandelingen, een verkwikkende modderpakking vallen daaronder. Een bruine teint door een snelbruiner en natuurlijk vele soorten van beautybehandelingen.

Ook bieden diverse sauna's vitaliteitprogramma's aan om energie op te doen om dingen te ondernemen en (weer) kracht in uw lichaam te voelen.

Een dagje of weekend sauna en wellness is een uitstekende keuze voor als je een vriendinnendag of vriendinnenweekend wilt organiseren. Naast deze thema's zijn er thema's als shoppen, strand, kastelen. Kortom succes verzekerd!! Klik hier voor leuke ideeŽn voor een vriendinnendag of vriendinnenweekend.

Klik hier

Klik hier voor Weekendje weg of dagje uit met sauna, beauty en wellness


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |