Logo Naturisme

Naturisten, nudisten en nudest nudists.

Naturisten kennen verbondenheid met de natuur. Nudisten willen bloot zijn in veel situaties. De nudest nudist of smoothy een glad, onthaard en mooi lichaam.

Klik hier

Terug naar Ons Naturisme


Naturistenverenigingen

Naturisten

Naturisten willen graag bloot zijn in het openbaar. Dit is volgens ons de meest duidelijke en korte omschrijving van wie naturist is. Daarbij komt wel dat naturisten een cultuur vertegenwoordigen en een cultuur heeft kenmerken. Onze zoektocht hiernaar leverde het volgende in steekwoorden of tags op:

[bloot][respect][vrijheid][gezond][natuur][milieu][samen]. Hiermee typeer je de naturist. Of in een volle zin beschreven:

Naturisten willen bloot zijn in het openbaar, in vrijheid, respect tonend voor medemens en omgeving. Naturisten hebben een bijzondere belangstelling voor gezondheid, natuur en milieu. Naturisten doen en beleven dit graag met anderen.

En er zijn uiteraard gradaties in het beleven van het naturisme. Zo geeft de verbondenheid met de natuur voor de ene naturist een principiële levenshouding, maar voor de ander is het bloot zijn op een naturistencamping al voldoende.

De naturist vind je op naaktstranden, naturistencampings, naturistenterreinen en in allerlei door naturistenverenigingen georganiseerde evenementen als sauna en zwemdagen. Natuurlijk zijn er ook reisorganisaties die zich speciaal met de naturistische vakantie bezighouden. Naturistische vakanties met appartementen, chalets, hotels, resorts en zelfs cruises. Verre naturisme vakanties tot aan Zuid-Afrika toe. Er is ook een naturistenbusreis van Naturistenbusreizen.nl naar bekende Franse naturistencampings.

Naaktrecreatie in overvloed dus. Er is zelfs een naturistische woonwijk in de wijk Ypenburg, in Den Haag. Je kunt daar naakt leven in en om het huis. Voor een overzicht waar de naturisten zoal naartoe gaan zie ook de webpagina Ons naturisme.

Een stapje verder gaan de nudisten. Zij willen bloot zijn in eigenlijk alle situaties. Lees maar verder in het volgende stukje.

Klik hier

Klik hier over Naturistenverenigingen
Nudisten

De nudist is graag in alle situaties bloot of naakt om een ander woord te gebuiken. Het bloot zijn staat meer voorop dan bij naturisten. Hij of zij vindt het niet nodig het lichaam, ook in het bijzijn van anderen, te bedekken. Een nudist zal dus ook bloot kunnen of willen zijn waar kleding verplicht is.

Een glad vlak, het verschil tussen naturisten en nudisten. Zou een nudist minder pricipiëel zijn dan een naturist? Wij komen er niet zo uit en houden het erbij dat nudisten naakt willen zijn in al die situaties waar het maar even mogelijk is.

Een overeekomst tussen de nudisten en naturisten is dat beide groepen sex en erotiek niet als bijzonder kenmerk van hun cultuur zien. Zo ook niet ten aanzien van lichaamsbeharing.

Er is een groep nudisten die de ontharing van het lichaam en de sex en erotiek wel een voorname plaats laten innemen. Dit zijn de nudisten met de groepsaanduiding nudest nudists. Lees maar verder.

Klik hier

Klik hier voor de Ware Nudist
Nudest Nudists of Smoothy's

De nudest nudist zijn naturisten, of beter gezegd nudisten, die een onthaard lichaam willen, en dus ook hun schaamhaar afgescheren. Het schoonheidsideaal van de nudest nudists is een glad en haarloos lichaam. Een bloot lichaam dat gezien mag worden. Vaak versierd met toepasselijke piercings.

Het woord smoothy is een ander woord voor nudest nudist en wordt vooral door de Nederlandse nudisten gebruikt. Hun vereniging De Smoothy Club is een club van naturisten die houden van een glad geschoren lichaam. De club is voortgekomen uit de bestaande naturistenbeweging Bloter dan Bloot.

De band met sex en erotiek ligt bij deze groep, anders dan bij naturisten en nudisten, veel duidelijker. Dat ervaar je al op hun websites. Kijk maar eens rond op de website Nudists, beach, sex.

Wil je met de nudest nudists en nudisten sex in contact komen, dan kun je naar een tweetal campings gaan, waar zij graag zijn en waar veel gebeurt. Dat zijn de Franse campings Le Ran du Chabrier aan de Cèze in de Cévennen en de camping met vakantiedorp Centre Hélio Marin, René Oltra in Cap d'Agde aan de Middellandse Zee.

Naturisten en nudisten willen vaak niet vereenzelvigd worden met swingers en nudisten sex. Kunnen wij ons voorstellen, maar dat neemt niet weg dat ze er wel zijn. En het is ook zo dat swingers er vaak een naturistische leefstijl op nahouden. Niet alleen uit overtuiging, maar ook om praktische redenen. Het naturistendorp Cap d'Agde is naast een normaal naturistendorp en naturistencamping ook een swingers resort. Er is openlijke sex op het strand (vooral vanaf september) en in de vele swingersclubs en appartementen in het dorp.

> Hier lees je over naturisten, nudisten en swingers in Cap d'Agde.

Klik hier

Klik hier voor de Smoothy Club, de Nudest Nudists


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |