Logo Naturisme

Single Reizen

> Wellness Hotel Reizen
Vakantie met tijd voor elkaar en
veel verwennerij va € 44

Beschrijvingen van campings die wij op Corsica bezochten. Reviews met foto's, video's en toeristische informatie.


Naturistencampings Bagheera en Riva Bella, Corsica

Een vakantie op Corsica is vanwege de reis behoorlijk kostbaar. Was het de moeite waard? Ja!!

Locatie :


Klik op de camping van je keuze :


Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van de NaturistencampingsNaturistencamping Bagheera, Bravone, Corsica

Naturistencentrum Bagheera, Bravone, Corsica

Bericht van de camping, dat wij in 2020 ontvingen:

Bagheera, 5 km aan de oevers van een heldere waterpartij, met haar minivilla's van eenvoudig tot luxe. Een camping met modern, zeer comfortabel sanitair, verwarmd met zonne-energie. Restaurants en mini- markets. Een prachtige camping in een eucalyptuswoud op een steenworp afstand van de zee.

Op Bagheera kan je vele sporten beoefenen. Zwemmen, aquagym, yoga, duiken, fietsen, waterfietsen en windsurfen. Er is ook een gezondheidsparcours. Verder een heerlijke wellness met massage en sauna. Wil je graag vissen? Je kunt vissen in het meer of aan de zee.

Of gewoonweg zalig nietsdoen in een ligstoel in de schaduw van de eucalyptus.En dan vanaf hier ons verhaal:

Naturistencentrum Bagheera ligt aan de oostkust van het eiland. De camping ligt aan een zandstrand en het is daar ideaal vertoeven voor de naturist. Op het strand zijn diverse eettentjes te vinden. Wat hebben wij daar goed gegeten en de sfeer!!!

De plaatsen zijn zeer ruim. Niet alle plaatsen zijn voorzien van voldoende schaduw. Dat betekent dat het plaatsen van een schaduwzeil wel een noodzaak is. Neem er dus een mee. De voorzieningen zijn goed. Een fijne camping, als je van strand houdt. Er worden, zover wij weten, geen activiteiten georganiseerd.

De camping verhuurt caravans, chalets en huisjes, die er niet zo aantrekkelijk uitzagen.
Wij kozen voor de havenplaats Livorno in ItaliŽ om de overtocht naar Corsica te maken. De bootreis moet je van tevoren reserveren. Lukt dat niet dan kun je kiezen voor de nachtovertocht, reserveren is dan normaliter niet nodig. Duurt wel haast 8 uur en ... de passagiers slapen dan op het dek. Een aparte ervaring. Op de terugweg namen we de sneldienst naar Savona. In ruim 3 uur ben je dan weer op het vaste land. Klik hier voor Corsica Ferries. Daarmee is een vakantie naar Corsica een dure aangelegenheid. De afstand, de hoge kosten voor het autovignet in Zwitserland, de tol in ItaliŽ en de overtocht maken het zo duur. Op de overtocht konden wij flink besparen om 's nachts te varen en wat te onderhandelen. In plaats van € 284,00 betaalden wij € 100,00.

Op Corsica zijn veel bergen te vinden die hoger zijn dan 2000 meter. Hoge bergen met wilde riviertjes. Ideaal voor wandelaars en bergbeklimmers. In de kleine bergdorpjes vind je traditionele feesten. Het oostelijk deel loopt uit in een vlakte en dus in een kust met een zandstrand. De westelijke kust is rotsachtig en heeft een bijzondere bekoorlijkheid.

Corsica is dus een eiland om te gaan verkennen. Om de bergen in te trekken en om leuke stadjes te bezoeken. Ajjaccio is er daar ťťn van. Een stad met een Napoleonistisch verleden, musea en stranden. Bastia, de stad waar de boot aanmeert is een schoonheid. Porto-Vecchio en het stadje Aleria. Hier vind je een Romeinse nederzetting, deze zijn te bezichtigen. Bijzonder uitstapje is naar Bonifacio. Hier heeft Napoleon gewoond. Prachtige stad met een mooie haven en heerlijke terrassen. Vanaf dit stadje kun je SardiniŽ zien liggen. Daar willen wij zeker nog een keer naartoe.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 41,20, voor- en naseizoen vanaf € 26,90.
Caravan, chalet, huisje per week. Incl. adm. kosten en schoonmaak. Hoogseizoen vanaf € 512,00, voor- en naseizoen vanaf € 337,00.
Overtocht Livorno naar Bastia op Corsica. Zonder caravan € 262,00, met caravan € 308,00.

Locatie
Bravone, Corsica, afstand vanaf Utrecht 1400 km.Opening
Gehele jaar.

Klik hier

Klik hier voor Camping BagheeraNaturistencampings zijn een ideaal werkterrein om slank te worden

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij Afvallen met SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden van sporters hebben wij hierin verwerkt. Afvallen met SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Het naturisme met haar respect voor elkaar en haar gezonde leefstijl biedt hiervoor een ideale omgeving.

Klik hier

Slank worden en slank blijven, klik hier ...
Naturistencamping Riva Bella, Aleria, Corsica

Naturistencamping Riva Bella, Aleria, Corsica

Toen wij van de boot kwamen was het de bedoeling om naar Riva Bella te gaan. Edoch ... wij misten de toegang van de camping en kwamen onverwacht bij de volgende uit, Bagheera. De camping, die wij hierboven hebben beschreven. Daar zijn wij gebleven. De naturistencamping waar de meeste naturisten naartoe gaan is Riva Bella. Ook deze ligt aan de oostkust van Corsica met mooie, brede stranden.

Riva Bella is een bekende naam. Een mooie camping met een Thalasso & Spa Resort. Met zeewater-parcours en geisers. Buiten-jacuzzi en sauna. Een prachtig restaurant en dito terras, waar vaak live muziek is. Ook op deze camping draait alles om het strand.

Op de camping kun je lodge tenten en bungalows huren.

Voor de toeristische informatie verwijs ik naar de vorige camping Bagheera.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen vanaf € 41,50, voor- en naseizoen vanaf € 23,50.
Tent, bungalow per week. Incl. adm. kosten en schoonmaak. Hoogseizoen vanaf € 623,00, voor- en naseizoen vanaf € 364,00.
Overtocht Livorno naar Bastia op Corsica. Zonder caravan € 262,00, met caravan € 308,00.

Locatie
Aleria, Corsica, afstand vanaf Utrecht 1400 km.Opening
Medio mei tot eind september.

Klik hier

Klik hier voor Camping Riva Bella


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |