Logo Naturisme

Single Reizen

> Wellness Hotel Reizen
Vakantie met tijd voor elkaar en
veel verwennerij va € 44

Beschrijvingen van campings die wij in Frankrijk bezochten. Over de aard van het naturisme op de camping, de kampeerplaatsen, verhuur van tenten, caravans en chalets, voorzieningen, tarieven, exacte locatie en de periode van opening. Of het wel of geen familiecamping betreft. Tevens beschrijven wij de omgeving en de mogelijkheid van uitstapjes. Onafhankelijke reviews met foto's en video's van camping en omgeving met toeristische informatie.


Naturistencampings in Frankrijk

Wij hebben van alles geprobeerd, maar wij komen er niet vanaf: Naturisme in Frankrijk!!

Locatie:


Kies jouw camping:


Locatie:


Kies jouw camping:


Saint-Chéron, nabij Parijs
Méjannes-le-Clap, Cévennen
Domèvre-en-haye, Lorraine
Saint-Privat, Cévennen
Luzy, Bourgogne
Saint-Privat, Cévennen
Belz en Erdeven, Bretagne Zuid
Sans Souci, Drôme
Saint-Martin-Lars, Vendée
Limans, Haute Provence
Boussac, Limousin
Bedoin, Haute Provence
La grande Métairie, Limousin
Castellane, Haute Provence
Le Porge, Aquitaine
Reillanne, Haute Provence
Frontenac, Gironde, Aquitaine
Cap d'Agde, Languedoc
Naussannes, Dordogne
Sérignan Plage, Languedoc
Saint Avit Riviere, Dordogne
Saint Pierre, Languedoc
Paulhiac, Lot et Garonne
Bravone, Corsica
Castelnau-Magnoac, Pyreneeën
Aleria, Corsica
Puycelsi, Tarn
Klik hier

Klik hier voor Totaaloverzicht van de NaturistencampingsNaturistencamping Héliomonde, Saint-Chéron nabij Parijs

Naturistencamping Héliomonde, Saint-Chéron nabij Parijs

Op 50 km ten zuiden van Parijs ligt de naturistencamping Héliomonde. Voor veel Nederlanders een bekende doortrekkerscamping. Vanuit of naar Nederland ben je daar gemakkelijk binnen één dag. De camping en de omgeving zijn voldoende aantrekkelijk om daar een paar dagen of zelfs langer te kamperen. De camping is autovrij.

Het is een typische Franse camping, met huisjes en caravans. Er is een veld voor de campinggasten. De voorzieningen zijn prima. Er is een groot zwembad, een mooie sauna en een hammam. Restaurant, bar en natuurlijk een mogelijkheid om maaltijden mee te nemen. Ook is er iets van een winkel. Zie ook Naturistencamping Héliomonde op Naturisme-TVDeze camping mikt vooral op het verhuren van tenten, caravans en huisjes. Niet zo gek, want ze zijn het gehele jaar geopend.

De omgeving is mooi, licht glooiend, dorpjes, bossen en kastelen. Vanaf Saint-Chéron kun je 3 wandelroutes volgen. De routes gaan over kronkelweggetjes en boswegen en laten zien hoe mooi deze streek wel is. Fietsers pas wel op. Bereidt je tocht goed voor. De D-wegen worden als sluiproute gebruikt. En met vrachtwagens die de 90 km/uur aanhouden heb jij daar niets te zoeken.

Wij deden onze boodschappen bij de Aldi in Saint-Chéron. Dit stadje heeft verder niets te bieden.

Vanaf de camping zijn leuke uitstapjes te maken. Versailles is gemakkelijk per auto te bereiken. Het Kasteel van Versailles met haar enorme tuin is zeker de moeite waard.

Een tweede en natuurlijk voor de hand liggend uitje is Parijs. De trein gaat van Saint-Chéron naar Paris-Austerlitz. Je doet er 55 minuten over. Per auto is Parijs buiten de spits ook goed te doen.

Parijs is uniek en sla het niet over. Een paar tips. Bezoek een museum. Een klein museum maar zeer de moeite waard is het Musee Rodin. Geen lange wachtrij, niet te groot en leuk gelegen. Een groot museum voor impressionistische en moderne kunst is Musee d'Orsay. Wachtrij ca. 1 uur, maar ... je zult er terugkomen! Denk ook aan de wijk Montmartre. Leuk, fijn en heerlijk eten voor weinig geld. Natuurlijk kun je ook een dagje naar Disney World. Nog een tip dan. Reken niet uit wat dat gaat kosten, met de trein naat Parijs, de ondergrondse trein RER naar het park, entree en je bestedingen en dat voor 2 volwassenen en 2 kinderen ... vakantie kost geld, toch?

Wil je wat voorgenieten, kijk dan rond op onze website over Van Gogh en Parijs. Hier vind je filmpjes over het Parijs van rond 1900. Klik hier Vincent van Gogh in Paris.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 29,80, voor- en naseizoen € 29,80.
Huren tent, caravan, chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 504,00, voor- en naseizoen vanaf € 476,00.

Locatie
Saint-Chéron, nabij Parijs, afstand vanaf Utrecht 511 km.Opening
Gehele jaar.

Klik hier

Klik hier voor Camping HéliomondeNaturistencampings zijn een ideaal werkterrein om slank te worden

Velen worstelen met overgewicht. Daarom hebben wij Afvallen met SPORT JE FIT PLAN ontwikkeld. Onze ervaring met en kennis van het sporten, gezond eten en het begeleiden van sporters hebben wij hierin verwerkt. Afvallen met SPORT JE FIT PLAN is al ruim 10 jaar met succes en GRATIS via Internet te volgen!!

Het is een motivatie, beweeg en gezond eten plan. Het naturisme met haar respect voor elkaar en haar gezonde leefstijl biedt hiervoor een ideale omgeving.

Klik hier

Slank worden en slank blijven, klik hier ...
Naturistencamping Le Cardinal nabij Nancy

Naturistencamping Le Cardinal nabij Nancy, Lorraine

Het verenigingsterrein van Union Gymnique de Lorraine, Le Cardinal staat voor totale stilte, complete rust, eenvoud en prachtige vergezichten. Hier vind je echte rust want ook over de omgeving hoef je niet te bekommeren, biedt weinig. Lijkt misschien negatief, maar is juist ook haar sterkte. Van het hectische Nederland in minder dan een dag in een naturistische omgeving in al haar essentie. Lezen, luieren, natuur. Ook als doortrekkerskamp voor één of meerdere dagen kamperen goed te gebruiken.

Het is een eenvoudige camping met wat voorzieningen. Er is een receptie, een keuken (?) en een centrale bbq. De plaatsen zijn erg ruim en bieden veel privacy.

Je kunt hiervandaan de omgeving, waaronder het natuurpark van de Lorraine al wandelend of fietsend gaan verkennen. De nabij gelegen grote stad is Nancy. De stad van Jeanne d'Arc is de moeite waard om te bezoeken. Mooi, een monumentaal centrum en gratis dierentuin.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Kosten onbekend.

Locatie
Domèvre-en-Haye, Noord-Frankrijk, afstand vanaf Utrecht 488 km.Opening
Van medio april tot medio oktober.

Klik hier

Klik hier voor Le Cardinal
Naturistencamping Domaine de la Gagère nabij Luzy

Naturistencamping Domaine de la Gagère nabij Luzy

Wij kregen een mailtje om eens langs te komen en dat hebben wij gedaan.

De camping ligt niet zo ver van Nederland, met de ruim 800 km is dat zonder caravan in één dag te doen. Met een caravan worden dat al snel 2 dagen. Onze eerste stop was in Bastogne, België. De tweede dag kwamen we er in de middag aan. Bedenk wel dat het nog een heel stuk is vanaf de snelweg bij Dijon.

De toegangsweg is geen makkie met een caravan. De weg is smal en je kunt niet gemakkelijk voorbij de bochten kijken. Ze verzekerden ons dat er nog nooit een probleem is geweest.

De camping, waar de NFN kaart voor ons onduidelijke reden verplicht is, is een waar paradijsje. Een naturistencamping in meer dan schitterende staat. Mooie, goed onderhouden gebouwen, kleine winkel en een knus restaurant. Het zwembad is erg mooi en je hebt vandaar een schitterend uitzicht over het glooiend landschap van de Morvan, dat weer onderdeel is van de Bourgogne.

Het restaurant biedt heerlijke menu's, die met liefde en zorg worden bereid.

Op de camping heb je ruime plaatsen, de sfeer is rustig en goed. Een plek om een boek uit te lezen. Verder heeft de camping een sauna en je kunt er massages krijgen.

De omgeving is er één van natuur en historie en dan met name de Romeinse tijd. De nabij gelegen stad Autun was een Romeinse hoofdstad en je vind er nog volop overblijfselen. Ook het centrale plein in het centrum is zeker een bezoek waard. Als je dat niet zo trekt dan is de omgeving al snel wat saai. Echt interessante andere plaatsen hebben we niet gevonden. De bekende plaatsen als Beaune aan de Saône, zijn voor een dagje, vinden wij te ver.

Tarieven 2015, incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 37,09, voor- en naseizoen € 29,29.
Huren tent, caravan, chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 434,00, voor- en naseizoen vanaf € 294,00.

Locatie
Luzy, Midden-Frankrijk, afstand vanaf Utrecht 803 km.Opening
Van 1 april tot 30 september.

Klik hier

Klik hier voor Domaine de la Gagère
Naturistencamping La Pinède nabij Quiberon in Bretagne

Een camping van de Naturistenvereniging Bretagne-Zuid. Een doortrekkerscamping met grote plaatsen. De voorzieningen zijn eenvoudig. Er is een receptie, centrale bbq's, wel drie! en tennisbanen.

In het weekend is er een gezamenlijke maaltijd. Daar maken ze veel werk van en het is de bedoeling dat je ook meedoet. Doen, want het is heel gezellig.

Op 6 km is een naaktstrand. Is prima met de fiets te bereiken.

De omgeving nodigt uit voor het maken van uitstapjes. Zoals naar het vissersplaatsje Quiberon en de mooie stad Vannes. Dichtbij is ook het beroemde kunstenaarsplaatsje Pont-Aven. Bekend van onder meer de kunstenaar Paul Gauguin. Nu volgepropt met afzichtelijke galeries en evenzo kunstwerken.

We hebben hier ook het bekende Bretagne ervaren. Storm, regen en erg koud. Toen bij ons bezoek het weer wat slechter werd, vluchtten de meeste campinggasten weg. Wij weten nu waarom, de kou!! Voor ons is Bretagne prima maar dan met caravan en verwarming.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 23,60, voor- en naseizoen € 20,50.

Locatie
(Nabij) Erdeven, Bretagne-Zuid, afstand vanaf Utrecht 959 km.Opening
Van medio juni tot medio september.

Klik hier

Klik hier voor La Pinède
Naturistencamping Le Colombier, Saint-Martin-Lars

Le Colombier nabij Saint-Martin-Lars in De Vendée, is een echte familiecamping. De camping is populair bij de Nederlandse naturisten. De Naturisme Jongeren NFN slaat daar haar kamp op.

De Vendée is bekend om haar vele zonuren. Maar reken er ook op dat het in de avond behoorlijk koud kan zijn. Le Colombier is een grote camping met ruime kampeerplaatsen en veel verhuurmogelijkheden. Op het terrein is een dierenweiland met daar omheen kampeerplaatsen. Bij de camping is ook een bos met wandelpaden. De voorzieningen zijn uitstekend.

Het centrale gedeelte van de camping bestaat uit een boerderij met daarbij het grote zwembad met kinderbad en babybad. In de boerderij zijn ook de winkel en het restaurant met bar te vinden. Regelmatig zijn er goed bezochte gezamenlijke maaltijden. Aan activiteiten is hier geen gebrek. Er wordt volop georganiseerd, zeker ook voor kinderen. Verder is er een sauna en hamam. Zie ook Le Colombier op Naturisme-TV.
Ben jij single ouder met kinderen? De camping is kindvriendelijk en met de mooie en grote plaatsen, het zwembad en een dierenweide heel geschikt om daar je vakantie door te brengen.
> Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

De omgeving heeft weinig te bieden. Het landschap is vlak en met weinig afwisseling. Kort gezegd: saai. De camping doet verwoede pogingen het strand aan te bevelen, maar met een afstand van 50 km en dan in het hoogseizoen een weinig praktische ervaring.

Zeker de moeite waard is de beroemde kustplaats La Rochelle. Erg populair bij Engelse dagjesmensen. En niet voor niets. Een mooie, boeiende en gezellige havenplaats.

Een tweede interessante stad is Rochefort. De haven en wellicht ook de stad zijn gebouwd door Nederlanders. De oude ophaalbrug bij de haven draagt de naam Durgerdammerbrug. Bezoek vooral het Marinemuseum van Rochefort.

Camping Le Colombier biedt veel voor weinig geld. Het is de goedkoopste camping in Frankrijk, die wij kennen. En nog een goede ook! Gemakkelijk in 1 dag te bereiken, dus de kosten voor de reis blijven redelijk. Niet voor niets dat je hier zoveel Nederlanders ziet. Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen en de reiskosten meegerekend ben je ongeveer € 900,00 kwijt en als je een ingerichte tent huurt ongeveer € 1300,00. Wel een punt is de omgeving. Die vinden wij niet zo interessant.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 30,50, voor- en naseizoen € 25,50.
Huren tent, mobil home met schoonmaakkosten, per week. Hoogseizoen vanaf € 452,00, voor- en naseizoen vanaf € 361,00.

Locatie
Saint-Martin-Lars-en-Sainte-Hermine, De Vendée, afstand vanaf Utrecht 899 km.Opening
Van 1 april tot 1 oktober.

Klik hier

Klik hier voor Le Colombier
Creuse Nature bij Boussac in de Limousin

Wanneer je Parijs gepasseerd bent en op weg naar het zuiden rijdt zie je even voorbij Limoges de borden van de streek van de rivier de Creuse. Daar liggen de campings Creuse Nature en La petite Brenne. Het landschap kenmerkt zich door lichte glooiingen, bossen en graanvelden. Net zoals Le Colombier zijn deze campings gemakkelijk in 1 dag te bereiken. Betekent ook natuurlijk dat het weer wat tegen kan vallen. En dan is kamperen in Frankrijk ineens minder plezierig.

Creuse Nature is een familiecamping. Mooie grote kampeerplaatsen. Zwembaden waarvan 1 overdekt. Een restaurant met een goede naam. Dus hier is het wel de moeite om uit eten te gaan. Wij komen dat helaas te weinig meer tegen. Een winkel. Natuurlijk de onvermijdelijke sauna. Volop activiteiten voor jong en oud. Gezamenlijke maaltijden. Creatieve cursussen. Op Creuse Nature wordt een jazzweek gehouden. Punt van kritiek is dat ze de drukte niet zo aankunnen. Dit gaat dan ten koste van het sanitair en ook netheid op de plaatsen.

Op deze camping kun je van ingerichte tenten tot een luxe ingericht, ecologisch huis huren. Echter honden zijn niet toegestaan.

Als je de voorwaarden van de camping doorleest dan valt deze wel erg op: Reserveringsvoorwaarde is een naturistische houding en gedrag. Gezien het naturistische karakter van onze camping, aangesloten bij de Fédération Française de Naturisme, behouden wij ons het recht voor de toegang tot het terrein te ontzeggen aan diegenen van wie het gedrag in strijd is met het naturisme. Je zult het maar weten!!

Ben jij single ouder met kinderen? > Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

Vlakbij ligt Boussac met supermarkten, restaurantjes en natuurlijk een markt. Het is een gebied om te fietsen en te wandelen. Voor de rest zijn wij niet zo onder de indruk van de stadjes.

Voor een vakantie van 2 weken met eigen tent in het hoogseizoen en de reiskosten meegerekend ben je ongeveer € 795,00 kwijt en als je een kleine caravan huurt ongeveer € 1020,00.

Bijzonder is dat er een naturistenbusreis naar Creuse Nature is. Je hoeft maar in te stappen en de rest, inclusief excursies wordt verzorgd! Deze reisorganisatie heeft nog een 2e bestemming, namelijk Domaine Laborde in de Lot et Garonne.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 36,50, voor- en naseizoen € 25,50.
Huren caravan, mobilhome, chalet en tent, per week. Hoogseizoen vanaf € 350,00, voor- en naseizoen vanaf € 260,00.

Locatie
Boussac, Limousin, afstand vanaf Utrecht 803 km.Opening
Van 1 april tot 1 november.

Klik hier

Klik hier voor Naturistencamping Creuse Nature
La petite Brenne bij La grande Métairie, Limousin

Een prachtige familiecamping. Grote camping en toch nog grote plaatsen. Hier zijn maar liefst 3 naturistische wandelroutes uitgezet. 2 zwembaden met een overdekt. Er is een restaurant met bar en pizzeria. Wel wat aan de prijs. Een winkel. En verder alles wat je van een grote camping mag verwachten en ... een sauna. Bijzonder is de manege. Op het terrein is een meer waarin je ook kunt zwemmen en met een strand waar je kunt zonnen. Animatie voor allen. Ook hier helaas een anti autohouding.

Ben jij single ouder met kinderen? > Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

Voor een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen en de reiskosten meegerekend ben je ongeveer € 760,00 kwijt en als je een mobilhome huurt ongeveer € 1365,00.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 35,50, voor- en naseizoen € 20,00.
Huren mobilhome, chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 565,00, voor- en naseizoen vanaf € 340,00.

Locatie
La grande Métairie, Limousin, afstand vanaf Utrecht 777 km.Opening
Van medio april tot medio september.

Klik hier

Klik hier voor La petite Brenne
Naturistencamping La Jenny, Le Porge nabij Bordeaux

Deze camping hebben wij al een tijdje op ons lijstje staan, maar het is er nog niet van gekomen. Omdat het een populaire naturistencamping is en wij er al veel over hebben gehoord, willen wij deze hier toch vermelden.

La Jenny is een zeer grote naturistische familiecamping aan de Atlantische Oceaan, nabij Bordeaux. Schaduwrijke plaatsen door de pijnbomen. Wel hoorden wij dat nog al wat mensen gekleed rondliepen. Wij zijn al eens in die streek geweest en wij weten dat er ook een kans is op een koude en verregende vakantie.

Net zoals andere Franse massa campings, heeft La Jenny enorm veel voorzieningen. Zoals het prachtige zwemcomplex met 4 baden, meerdere winkels, restaurants en sportvoorzieningen. Een eigen golfcourse (10 ha), waar je de beginselen onder de knie kunt krijgen. Yoga, fitness, sauna. Veel animatie, waaronder voor de kinderen. 's Avonds muziek, circusdemonstraties en cabaret. Die zwembaden zijn niet overbodig. Het water van de oceaan kan flink turbulent zijn.

Deze camping is groot, dus neem een fiets mee of huur er één. Met de fiets zit je zo op het mooie zandstrand.

Op deze camping is het de bedoeling dat je een chalet huurt. En daar zijn veel types van. Of er ook tentplaatsen zijn is ons onduidelijk. De website geeft dat in ieder geval niet aan. Gelet het weertype daar zouden wij de voorkeur geven aan een chalet.

De omgeving heeft veel te bieden. Niet ver weg vind je Bordeaux. De stad is gerestaureerd. Vooral de oeverzijde is heel bijzonder. Schitterende herenhuizen, leuke boulevard en natuurlijk de tram. Ook een stad om gezellig te winkelen.

Vlak bij de camping vind je de Baai van Archachon met Cap Ferrat. Leuke plaatsjes en een schitterende natuur. Het achterland is de beroemde Medoc, bekend van de wijnen. Een gebied waar je je niet verveelt.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Huren chalet, per week. Hoogseizoen vanaf € 484,00, voor- en naseizoen vanaf € 189,00.

Locatie
Le Porge, Aquitaine, afstand vanaf Utrecht 1070 km.Opening
Van medio april tot medio september.

Klik hier

Klik hier voor La Jenny
Naturistencamping Château Guiton nabij Bordeaux

Een kleine naturistencamping op het terrein van het kasteel Château Guiton. De camping biedt grote plaatsen, die allemaal zijn afgeschermd met druivenranken. Hierdoor ontstaat er een speciale sfeer, die helemaal bij Frankrijk hoort.

De voorzieningen zijn prima. Er is een zwembad en een kleine winkel. Er is zelfs een fitnessruimte. Een paar keer per week maken ze pizza's klaar in een grote houtoven. We hebben het helaas gemist, maar het moet erg gezellig en lekker zijn geweest.

Het kasteel betreft een werkkasteel met bijgebouwen. In deze bijgebouwen zijn gîtes ondergebracht, waarvan één speciaal voor gehandicapten. Verder verhuren ze een mobilhome en ingerichte tenten. Zoek je een kleine camping, dan is dit je keuze.

Het kasteel ligt midden in de wijngaarden van de Bordeaux. Niet zo gek dat je in de winkel van de camping wijn kunt proeven en deze kunt kopen. Zij organiseren ook uitstapjes naar wijnboerderijen. Hoe kan dat ook anders in deze streek.

Vergeet niet je fiets mee te nemen, want vlakbij de camping is het fietspad naar Bordeaux. Dit hebben ze aangelegd ter plaatse van een oude spoorbaan. Zo fiets je heel grappig van stationnetje naar stationnetje.

Het is een streek met veel geschiedenis. Overal vind je plaatsjes, die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Om er een paar uit te lichten. Natuurlijk Bordeaux. Een schitterend gerestaureerde stad. Ook gezellig om te winkelen. Niet ver weg, dus gewoon doen. Voorbij Bordeaux ligt de Medoc, met haar beroemde wijnen. Zeker ook de moeite waard is het beroemde stadje Saint-Emilion, bekend van de exclusieve wijnen.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 34,00, voor- en naseizoen € 16,00.
Huren tent, chalet, gîtes, per week. Hoogseizoen vanaf € 381,10, voor- en naseizoen vanaf € 331,10.

Locatie
Frontenac, Aquitaine, afstand vanaf Utrecht 1065 km.Opening
Van medio mei tot eind september.

Klik hier

Klik hier voor Château Guiton
Naturistencamping L'Eglantière, Castelnau-Magnoac

Camping L'Eglantière is een populaire camping. Dat merk je wel aan hoe de gasten met elkaar omgaan. Veel vriendenclubjes. Volop activiteit in het mooie zwembad. Leuk restaurant met dito terras.

Na het inschrijven bij de receptie werden wij met een electrisch wagentje rondgeleid om een plaats te zoeken. Dat hoeft niet zo van ons. Wij willen dat op ons gemak kunnen doen. De plaatsen zijn mooi en groot en bieden veel privacy.

De voorzieningen zijn massaal. Zwembad, restaurant, bar, pizzeria, winkel. Sauna-, fitness- en massagefaciliteiten. Door de camping loopt de rivier De Gers. Ideaal om te kajakken en om te vissen.

Voor de kleintje wordt volop georganiseerd. Het is een echte familiecamping.
Op de camping kun je ingerichte tenten, stacaravans, chalets en gîtes huren.

De camping heeft ook een keerzijde. Wij voelden dat al bij het rondleiden. Bij de sanitairblokken stonden kanjers van borden met verboden. In het restaurant zaten de kok en bediening ruzie te maken. De typische rust van een naturistencamping hebben wij hier niet zo ervaren.

Ben jij single ouder met kinderen? Ook deze camping is kindvriendelijk, biedt mooie grote plaatsen en privacy, een groot zwembad. Veel activiteiten. > Meer lezen op Alleenstaande Ouder en Naturisme

Wandelen is daar een must. De directe omgeving is bijzonder. Zie ook Wandelen in de omgeving van L'Eglantière op Naturisme-TV. Voor de rest waren wij niet onder de indruk van de mogelijkheden van het maken van uitstapjes. De camping ligt aan een drukke RN en ook de plaatsjes doen druk en zakelijk aan. Vergeet niet een uitstapje naar Lourdes te maken. Ze zeggen dat het nogal commercieel is, dat vinden wij niet. Het is een low budget gebeuren, waarachtig en met de oude invalidenwagentjes en de talrijke vrijwilligers heel bijzonder. Het is het verhaal dat op 11 februari 1858 Bernadette Soubirous haar eerste ontmoeting had met Maria, die haar aanwijzingen gaf waar de bron voor genezing te vinden was. De meeste bezoekers komen uit Italië. Neem er een dagje voor om het te beleven.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 42,90, voor- en naseizoen € 24,60.
Huren tent, stacaravan, chalet, gîtes per week inclusief schoonmaak. Hoogseizoen vanaf € 578,00, voor- en naseizoen vanaf € 378,00.

Locatie
Castelnau-Magnoac, Pyreneeën, afstand vanaf Utrecht 1234 km.Opening
Van medio mei tot 1 oktober.

Klik hier

Klik hier voor L'EglantièreLe Fiscalou bij Puycelsi in De Tarn

Een rustige en keurig verzorgde camping in een mooie omgeving. Voor ons is dit een fijne vakantiebestemming. De camping is niet zo groot, heeft mooie, grote plekken en biedt de mogelijkheid om een caravan, chalet of gîtes te huren. Het kampeerterrein wordt door een Nederlands echtpaar gerund. Als je aankomt ontvangen ze je met een drankje. Je voelt je er al direct thuis.

De camping is een ideaal vertrekpunt voor het maken van wandelingen of fietstochten. We zien iedere dag dat een aantal (race-)fietsers erop uittrekken.

De temperatuur in deze omgeving ligt vrijwel de gehele zomer rond de dertig graden. Weet wel dat het in september in de nacht behoorlijk koud kan zijn.
Dit jaar wilden we weer eens naar deze camping. We kozen voor september en wij hebben daarom een chalet gehuurd. De prijs is heel redelijk. Eigenlijk ben je niet eens zoveel meer kwijt dan voor een tentplaats. De chalets zijn overigens ook te koop.

Naturisme en kamperen gaan op deze camping goed samen. Op de camping voel je de natuur om je heen. Je krijgt daar het speciale naturisme gevoel. Op de camping kun je een leuke tocht door het bos van de camping maken. In je blootje dus.

Op de camping is een klein, maar mooi zwembad. Verder ontbreekt natuurlijk een jeu de boulesbaan niet en is er een volleybalveldje. Ook is er een tafeltennistafel, een centrale barbecue en een zandbak voor de peuters. Er is geen winkel, wel kun je brood bestellen. Het sanitair is prima.
In het eenvoudige maar gezellige restaurant worden regelmatig gezamenlijke maaltijden georganiseerd. Vrijdagavond bbq met z'n allen!

Wij deden onze boodschappen in de supermarkt van Monclar-de-Quercy. Ongeveer 9 km vanaf de camping. Een dromerig plaatsje, dat verder niet veel te bieden heeft. En dat brengt ons dan direct op het volgende. Als je met tieners bent weet dan dat er niet veel of beter niets te beleven valt.

De omgeving is met een sterk glooiend landschap meer dan prachtig. Het doet ons wat aan de Ardennen denken. Wel erg rustig overigens. Als het om het bezoeken van allerlei plaatsjes gaat zouden wij de voorkeur geven aan de Dordogne.

Leuke uitstapjes vanaf de camping zijn te maken naar onder meer Saint-Antonin-Noble-Val. Waar op zondag een grote streekmarkt is. Naar een stadje op een berg, Cordes sur Ciel en naar de rode stad aan de rivier De Tarn, Albi. Wij zijn ook een keer naar Toulouse geweest, niet echt een aanrader. Mooi centraal plein, maar wel met veel autoverkeer. En de rest? Ach ja, een grote stad.

In Albi kun je goed winkelen. Mooie en chique zaken, veel terrassen. Als je naar Albi gaat vergeet dan niet naar de Kathedraal Sainte-Cécile te gaan. Deze kathedraal is één van de weinige kerken waarvan het interieur er nog uitziet als rond het jaar 1500.

Naast de kathedraal vind je Le Palais de la Berbie, waar het Museum van Toulouse-Lautrec is gevestigd. Een beroemde kunstenaar, geboren in Albi en die rond 1890 in Parijs woonde en werkte. Het paleis is nog steeds in bezit van de adellijke familie Lautrec. Onlangs is het museum gerenoveerd en waan je weer in het museum dat in 1922 door een neef en een vriend van Henri de Toulouse-Lautrec speciaal voor zijn kunst is opgericht. Er is ook een prachtige collectie moderne kunst te bewonderen. Met onder meer werk van Raoul Dufy, Matisse en Kees van Dongen.

Tarieven 2015 incl. bijkomende kosten
Tentplaats met electra, 2 personen, per dag. Hoogseizoen € 29,75, voor- en naseizoen € 27,25.
Huren caravan, chalet, gîtes met schoonmaakkosten, per week. Hoogseizoen vanaf € 403,50, voor- en naseizoen vanaf € 203,50.

Locatie
Puycelsi in De Tarn, Zuid-Frankrijk, afstand vanaf Utrecht 1100 km.Opening
Van eind april tot eind september.

Klik hier

Klik hier voor Le Fiscalou


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |