Logo Naturisme

Naturistische vakantie voor alleenstaande ouder

Ben jij Single Naturist met kinderen. Naturistencampings zijn heel geschikt voor een vakantie.

Klik hier

Terug naar Ons NaturismeVakanties voor eenoudergezinnen

Vakantie voor single naturist met kinderen

Het is natuurlijk niet voor niets dat wij een webpagina wijden aan vakanties voor alleenstaande ouders. Een tijdje was ik dat ook en vanuit die ervaring heb ik de naturistencampings, die wij bezochten, bekeken.

Wij vinden de wat grotere naturistencampings heel geschikt om als eenouder, samen met je kinderen de vakantie door te brengen en zo te genieten van het naturisme. De sfeer op de campings is eigenlijk altijd goed. Er hangt een zekere rust en je wordt niet gestoord door hectiek. De campings doen er alles aan om het de kinderen naar de zin te maken.

Naast een overzicht van de geschikte naturistencampings heb ik ook eens de kosten voor een naturistische vakantie voor 1 volwassene en 2 kinderen uitgerekend. Bovendien heb ik een onderscheid gemaakt in een naturisme probeer weekend en in een vakantie van 2 weken in het hoogseizoen. Alles heb ik meegenomen. Van de kosten voor de NFN-ledenpas, de benzine, péage, op de heenweg 1 maal een hotel op B&B nivo, op de terugweg geen, omdat je vaak die afstand in eenmaal aflegt. En natuurlijk de kosten voor de camping. Ik doe steeds 2 opgaven. Eén met eigen tent en één met het huren van de eenvoudigste, daar aanwezige, onderkomen. Dat kan een ingerichte tent zijn of een bungalow. De eigen bestedingen, als eten, terrasjes, huren van fietsen en uitjes heb ik buiten beschouwing gelaten.Wij zijn volstrekt onafhankelijk en wij hebben geen enkele relatie met een camping.

Er bestaat ook een Naturistenvereniging 40 plus, SANNE, waarbij de kinderen van harte welkom zijn. Verder is er een Naturistenvereniging voor singles SOLONAT

Gelukkig zijn er Single Touroperators die Alleenstaande Ouder Reizen en Samengestelde Gezinnen Reizen aanbieden. Dit zijn geen naturistische vakanties, maar het leek ons juist om je hierop te wijzen. Voor Alleenstaande Ouder Reizen klik hier. En als je er een weekend alleen tussenuit wilt, dan zijn daar ook speciale weekend reizen voor. Voor Single Weekend of Single Break klik je hier.
Welke naturistencampings in Nederland zijn geschikt voor een
naturisme probeer weekend en wat kost zo'n weekend

Om samen met je kinderen het naturisme eens te gaan verkennen zijn de twee door ons bezochte naturistencampings in Nederland heel geschikt, Dit zijn Camping Loodsmansduin op Texel en Flevo Natuur (Flevonatuur) bij Zeewolde. Het zijn beide familiecampings en de campings zijn van goede kwaliteit. Er valt veel voor de kinderen te beleven, hebben ruime kampeerplaatsen en de sfeer is er goed.

Een weekendje naturisme proberen is op Flevo Natuur (Flevonatuur) het goedkoopst. Een weekend, voor 1 volwassene en 2 kinderen, met eigen tent kost op deze camping € 118,50. Daar komt bij dat als het slecht weer mocht zijn, deze camping veel te bieden heeft. Camping Loodsmansduin is dan wat saai. Voordeel van deze laatste is wel dat de overtocht met de boot een avontuur is voor de kinderen en dat zij een Waddeneiland leren kennen.

De kosten voor een korte naturisme vakantie, per naturistencamping:

Voor de berekening ben ik uitgegaan van:
- 1 volwassene en 2 kinderen
- weekend in mei, van vrijdag tot en met zondag (2 nachten)
- kosten NFN-ledenpas voor camping Flevo Natuur, camping Loodsmansduin vraagt er niet naar
- reizen per auto, benzinekosten (1:12) heen en terug vanaf Utrecht
- kosten overtocht naar Texel
- kosten staanplaats voor tent met electra, danwel voor huisje e.d. met reserverings- en schoonmaakkosten
- (hoge!) toeristenbelasting voor 3 personen
- prijzen 2013

Camping Loodsmansduin op Texel
Locatie: Den Hoorn, Texel, afstand vanaf Utrecht 130 km.
Kosten weekend met eigen tent € 140,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping Loodsmansduin

Camping Flevo Natuur (Flevonatuur) bij Zeewolde
Locatie: Zeewolde, afstand vanaf Utrecht 44 km.
Kosten weekend met eigen tent € 118,50
Kosten weekend met huren bungalow € 346,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping Flevo Natuur (Flevonatuur)Welke naturistencampings in Nederland en Frankrijk zijn geschikt
voor een naturisme vakantie van 2 weken en wat kost zo'n vakantie

De hieronder vermeld naturistencampings in Nederland en Frankrijk zijn zeer geschikt voor een naturistische vakantie voor jou en de kinderen. Het zijn allemaal familiecampings en de campings zijn van goede kwaliteit. Er valt veel voor de kinderen te beleven, hebben ruime kampeerplaatsen en de sfeer is er goed. Helaas kan het weer lelijk parten spelen voor de campings in Nederland en ook de naturistencamping La Jenny, aan de Atlantische Oceaan. Hier loop je het risico van een koude en verregende vakantie.

De campings op Corsica, die wij hebben bezocht, hebben wij buiten beschouwing gelaten. De reis is te duur. De camping aan de Costa Brava voegt ten opzichte van de campings in Frankrijk weinig toe. De camping in Luxemburg vonden wij, als het om het naturisten deel gaat te saai voor kinderen.

Kamperen met eigen tent:

Een vakantie met eigen tent is het goedkoopst in eigen land, en wel bij Camping Loodsmansduin op Texel. 2 weken op een heerlijk Waddeneiland, met zand, strand, zee en volop uitgaansmogelijkheden. Leuke uitstapjes met de fiets. Alleen het weer kan tegenzitten. De kosten voor 2 weken vakantie met eigen tent heb ik uitgerekend op € 540,00. Zie ook het overzicht hieronder.

Wil je wat verder dan zijn de naturistencampings La petite Brenne en Creuse Nature in de Limousin in Frankrijk goed te betalen. 2 weken voor € 760,00 respectievelijk € 795,00. Wil je wat verder dan is naturistencamping Terme d'Astor in Saint Avit Riviere in de Dordogne aan te bevelen. Kosten voor 2 weken vakantie met eigen tent € 1050,00. Belangrijk pluspunt van deze camping is dat de omgeving erg mooi en interessant is. Dat vind ik niet van de andere twee. En wil je echt naar een top gebied dan zijn de Drôme en de Haute Provence prima te doen. Een vakantie met eigen tent naar Naturistencamping Val Drôme Soleil en Camping Castillon de Provence kost € 839,00 respectievelijk € 1010,00.

Hoe verder je gaat hoe duurder het wordt. Niet alleen vanwege de reiskosten, maar ook omdat die campings vaak hogere tarieven hebben. Dat loopt wel op tot € 51,00 per nacht.

Huren van een vakantie verblijf:

Het huren van een bungalow op Flevo Natuur (Flevonatuur), in eigen land, is toch wel prijzig, vinden wij. 2 weken vakantie met huren bungalow € 1380,00. Voor een beetje meer geld heb je al een vakantie in Frankrijk, op Naturistencamping Le Colombier in de Vendée. De reis is in 1 dag te doen. De kinderen krijgen iets extra's mee. Een Frankrijk ervaring. Dit geldt ook voor Creuse Nature in de Limousin. 2 weken vakantie met het huren van een verblijf kost € 1306,00, respectievelijk € 1020,00. Beetje verder en weer in de Dordogne kom je op Domaine Laborde in de Lot et Garonne uit op € 1430,00. Camping Castillon de Provence in Castellane, Haute Provence, is ook niet duur. Een vakantie met ingerichte tent kost € 1435,00.

Een tegenvaller is onze favoriete Naturistencamping Le Couderc in de Dordogne. Zowel het kamperen als het huren van een onderkomen is duur. Als wij de twee campings, Le Colombier en Le Couderc met elkaar vergelijken dan valt ons het volgende op. De campings zijn kwalitatief met elkaar vergelijkbaar. Mooie grote plaatsen, veel voorzieningen, mooi zwembad. De omgeving van Le Colombier in de Vendée is weinig interessant. Die van Le Couderc in de Dordogne daarentegen is mooi en boeiend. Een kampeerplaats voor 2 weken op Le Colombier kost € 442,00 en op Le Couderc € 668,00. Het huren van een onderkomen € 840,00, respectievelijk € 1302,00. Beide voor een ingerichte tent. Le Colombier bereik je in 1 dag. De ander doe je in een kleine 2 dagen. De verschillen in kosten kunnen wij niet zo verklaren.

Als je graag naar de Middellandse Zee gaat is Centre Hélio Marin, René Oltra in Cap d'Agde de juiste keuze. Maar de kosten zijn hoog en weet ook dat het in het hoogseizoen extreem druk is. Op de camping, het strand en bij de appartementen.

De laatste camping die ik wil opmerken is Camping Naturiste de Bélézy bij Bedoin. De camping voor persoonlijke ontwikkeling. Het kamperen met een eigen tent is daar niet zo duur. Als je een tent of bungalow wilt huren is dat anders. Voor een vakantie met een lodge tent ben je al ruim € 2500,00 kwijt. Voor een beetje beter onderkomen betaal je haast € 500,00 meer. Voor de villa zelfs € 2360,00. Dan komen 2 weken vakantie uit op € 5600,00. En dit is exclusief persoonlijke ontwikkeling door een deskundig persoon.

De kosten voor een naturisme vakantie, per naturistencamping:

Voor de berekening ben ik uitgegaan van:
- 1 volwassene en 2 kinderen
- 2 weken vakantie in het hoogseizoen
- kosten NFN-ledenpas voor campings, die erom vragen
- reizen per auto, benzinekosten (1:12) heen en terug vanaf Utrecht
- kosten péage op de Franse snelwegen
- kosten hotel B&B op heenweg, vanaf 900 km van Utrecht
- kosten overtocht naar Texel
- kosten staanplaats voor tent met electra, danwel voor huisje e.d. met reserverings- en schoonmaakkosten
- (hoge!) toeristenbelasting voor 3 personen
- prijzen 2013

Campings in Nederland:

Camping Loodsmansduin op Texel, Nederland
Locatie: Den Hoorn, Texel, afstand vanaf Utrecht 130 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 540,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping Loodsmansduin

Camping Flevo Natuur (Flevonatuur) bij Zeewolde, Nederland
Locatie: Zeewolde, afstand vanaf Utrecht 44 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 612,00
Kosten vakantie met huren bungalow € 1380,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping Flevo Natuur (Flevonatuur)


Campings in Frankrijk:

Naturistencamping Le Colombier, Saint-Martin-Lars, Vendée, Frankrijk
Locatie: Saint-Martin-Lars-en-Sainte-Hermine, De Vendée, afstand vanaf Utrecht 899 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 909,00
Kosten vakantie met huren tent € 1306,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping Le Colombier

Creuse Nature, Boussac, Limousin, Frankrijk
Locatie: Boussac, Limousin, afstand vanaf Utrecht 803 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 795,00
Kosten vakantie met huren caravan € 1020,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Creuse Nature

La petite Brenne, La grande Métairie, Limousin, Frankrijk
Locatie: La grande Métairie, Limousin, afstand vanaf Utrecht 777 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 760,00
Kosten vakantie met huren tent € 1365,00
> Klik hier voor onze beschrijving van La petite Brenne

Naturistencamping La Jenny, Le Porge nabij Bordeaux, Frankrijk
Locatie: Le Porge, Aquitaine, afstand vanaf Utrecht 1070 km.
Kosten vakantie met huren chalet € 1518,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping La Jenny

Naturistencamping Le Couderc, Naussannes, Dordogne, Frankrijk
Locatie: Naussannes, Dordogne, afstand vanaf Utrecht 1170 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1209,00
Kosten vakantie met huren safaritent € 2074,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping Le Couderc

Naturistencamping Terme d?Astor, Saint Avit Riviere, Dordogne, Frankrijk
Locatie: Saint Avit Riviere, Dordogne, afstand vanaf Utrecht 1059 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1050,00
Kosten vakantie met huren mobilhome € 1700,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Terme d?Astor

Domaine Laborde, Paulhiac / Monflanquin, Lot et Garonne, Frankrijk
Locatie: Paulhiac / Monflanquin, Lot et Garonne, afstand vanaf Utrecht 1100 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1104,00
Kosten vakantie met huren chalet € 1430,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Domaine Laborde

Naturistencamping L'Eglantière, Castelnau-Magnoac, Pyreneeën, Frankrijk
Locatie: Castelnau-Magnoac, Pyreneeën, afstand vanaf Utrecht 1234 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1123,00
Kosten vakantie met huren chalet € 1767,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping L'Eglantière

Naturistencamping La Genèse, Méjannes-le-Clap, Cévennen, Frankrijk
Locatie: Saint-Privat-de-Champclos bij Barjac, Languedoc-Roussillon, afstand vanaf Utrecht 1102 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1127,00
Kosten vakantie met huren caravan € 1517,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping La Genèse

Naturistencamping Val Drôme Soleil, Sans Souci, Drôme, Frankrijk
Locatie: Sans Souci, Drôme, afstand vanaf Utrecht 1026 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 839,00
Kosten vakantie met huren chalet € 1735,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Val Drôme Soleil

Camping Castillon de Provence, Castellane, Haute Provence, Frankrijk
Locatie: Castellane, Haute Provence, afstand vanaf Utrecht 1231 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1010,00
Kosten vakantie met huren tent € 1435,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Castillon de Provence

Camping Le domaine des Lauzons, Haute Provence, Frankrijk
Locatie: Limans, Haute Provence, afstand vanaf Utrecht 1203 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1220,00
Kosten vakantie met huren tent € 1620,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Les Lauzons

Camping Naturiste de Bélézy bij Bedoin, Haute Provence, Frankrijk
Locatie: Bedoin, Haute Provence, afstand vanaf Utrecht 1122 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1348,00
Kosten vakantie met huren lodge tent € 2560,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Camping Bélézy

Centre Hélio Marin, René Oltra, Cap d'Agde, Languedoc, Frankrijk
Locatie: Cap d'Agde, Languedoc, afstand vanaf Utrecht 1249 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1306,00
Kosten vakantie met huren mobilhome € 2168,00
> Klik hier voor onze beschrijving van Centre Hélio Marin, René Oltra

La Grande Cosse, Saint Pierre La mer, Roussillon, Frankrijk
Locatie: Saint Pierre La mer, Roussillon, afstand vanaf Utrecht 1287 km.
Kosten vakantie met eigen tent € 1380,00
Kosten vakantie met huren mobilhome € 2050,00
> Klik hier voor onze beschrijving van La Grande Cosse
Alleenstaande Ouder Reizen en Samengestelde Gezinnen Reizen

Reizen voor Alleenstaande Ouder en Samengesteld Gezin

Wist jij dat er reizen zijn speciaal voor single ouder met kinderen? Op vakantie gaan als 1-Ouder is niet gemakkelijk. De aandacht die jullie nodig hebben moet wel even begrepen worden.

De in deze reizen gespecialiseerde touroperators werken met activiteitenteams. Voor de kinderen hebben zij speciale activiteiten zoals mountainbiken, kanoën, volleyballen, discoavonden en zelfs trektochten.

Voor de ouders organiseren zij avondjes om elkaar te leren kennen.

Nieuw zijn de reizen voor samengestelde gezinnen. Als je met twee nieuwe gezinnen met elkaar op vakantie wilt en er zijn heel wat kinderen bij betrokken dan is het een hele toer om dat netjes voor elkaar te krijgen. Zij weten hoe dat moet.

Klik hier

Meer willen weten over Alleenstaande Ouder Reizen, klik dan hier


NATURISME-ONLINE.NL

Wellness Reizen
| Contact en informatie | Naturisme Vakantie Links | SiteMap |